Annonce
Danmark

Håndværkerchef: - Det er sund fornuft at hjælpe virksomheder

Koncernchef Claus Larsen håber ikke, at de opgaver, der nu bliver sat i værk af kommunerne, kommer til at mangle i ordrebogen i efteråret. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Koncernchef Claus Larsen mener, det er sund fornuft, at kommunerne prøver at hjælpe håndværkerne igennem corona-pandemiens økonomiske følgevirkninger. Han frygter dog, at opgaverne kan komme til at mangle i fremtiden.
Annonce

Coronavirus: Også i Odense Kommune arbejder man på at sætte lokale håndværkere i sving med renoverings- og vedligeholdsopgaver i det omfang, det er muligt.

Ifølge Claus Larsen, koncernchef i Larsen og Ibsen Holding A/S, der ejer både tømrer- og entreprenørfirmaerne Guldfeldt og Hans Jørgensen og Søn, er det fint, hvis kommunerne kan rykke nogle opgaver frem.

- Det kan jeg ikke have noget imod. Det er jo sund fornuft at forsøge at hjælpe nogle mindre virksomheder igennem den her situation, siger han.

Claus Larsen har dog også en indvending:

- Man skal bare tænke over, at de opgaver, man sætter i gang nu, kommer til at mangle til efteråret. De kan jo ikke laves to gange, siger han.

Annonce

Sendt hjem fra sygehuse

På grund af smittefare er Claus Larsens medarbejdere blevet sendt hjem fra de opgaver, de har på blandt andet Svendborg Sygehus og Odense Universitetshospital.

- Hvis vi har medarbejdere, der viser sig at være smittede, skal de jo ikke gå rundt på et sygehus og risikere at smitte andre. Mange boligforeninger må vi jo heller ikke besøge, siger han.

Virksomhederne har set sig nødsaget til at fyre cirka 50 medarbejdere. Den nye trepartsaftale, der blev præsenteret søndag, mener Claus Larsen ikke kan bruges i deres situation.

- Går vi med på lønkompensationen, skal vi betale en del af det selv, men hvis ikke arbejdet bliver sat i gang igen efter sommerferien, har vi ikke råd. Var vi nu sikre på, at vi kunne køre på fuld skrue igen om tre uger, var det noget andet, men det ved vi jo ikke, siger Claus Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce