Annonce
Fredericia

Hård rock og sød øl: Lokalt bryggeri og lokalt band går sammen og lancerer et usædvanligt bryg

Hardcore-bandet Lifesick og Fredericia Brewpub lancerer en helt særlig Lifesick-øl. En såkaldt milk stout på 5,2 procent, opkaldt efter bandets seneste album "Swept in black". Foto: Peter Friis Autzen
Det fredericianske hardcore-band, Lifesick, måtte udskyde deres Europa-turné og gik i stedet i gang med at brygge øl. Kapslerne springer 25. juli.
Annonce

Fredericia: Musik og øl passer sammen som hånd og handske, fod og hose, hjerte og blod.

Fredericia Brewpub og hardcore-bandet Lifesick er gået sammen om at præsentere en helt unik øl. Den er opkaldt efter bandet og deres seneste album "Swept in black". Øllen præsenteres ved en happening lørdag 25. juli klokken 19 og resten af aftenen på Fredericia Brewpub, Gothersgade 51.

Både bandet og brygger Alex Kristensen tripper for at knappe de første øl op og skænke dem for fans af kvaliøl og hardcore-musik. Men bortset fra en prøvesmagning, da avisen er på besøg, bliver kapslerne på flaskerne frem til den officielle lancering. Støbt inde i voks, så flaskerne minder om gamle vinflasker, der er bjerget fra en spansk galeon på havbunden i Caribien.


Vi synes, at den er blevet god. Rigtig god, faktisk.

Nikolai Lund, Lifesick


- Det er fedt, siger guitarist Nikolai Lund, mens Alex skænker den mørke - næsten sorte - øl i Brewpubbens egne glas.

Etiketten er forsynet med en le-svingende Død, lidt tekst om djævelen og hans blod på flaske - og så selvfølgelig alt om alkoholprocenter, pant, holdbarhed og alt det, der skal stå på den slags.

-Skål, siger trommeslager Jeppe Løwe og smager på øllen.

- Den er mørk, men også både sød og frisk, siger Alex.

- Ligesom Lifesick og vores musik, siger Nikolai med et indforstået smil.

Annonce

Corona og øl

Idéen om en Lifesick-øl opstod i øvelokalet, da coronaen kom og satte næsten alle Lifesicks planer i stå.

En planlagt koncert på den store Copenhell-festival blev aflyst, og en efterfølgende Europa-tour blev udskudt. Det store udland har ellers fattet interesse for Fredericia-bandet. Så publikum stod klar, men må altså vente lidt endnu.

- Så kom Nicolai med idéen om at lave en øl sammen med Alex, siger Nikolai med henvisning til Lifesicks anden guitarist, Nicolai Lindegaard.

En Lifesick-øl har et hjerte af hardcore, men kan nydes til al slags musik. Selv er brygger Alex Kristensen mest til country, som har lydt i bryggeriet, mens han fiflede med opskriften og processen. Foto: Peter Friis Autzen

Jeppe og Nikolai fortæller med begejstring om band-broderens idérigdom og iver efter at få stablet projektet på benene. Han og Alex kendte hinanden på distancen, og det blev hurtigt aftalt, at idéen ikke skulle ende i en skuffe. Den skulle i flaske og kasse.

- Vi snakkede meget om, om den skulle på dåse eller flaske, hvilken type øl det skulle være og meget andet. Imens gik Nicolai i gang med at lave etiketten. Det er han altså skrap til, siger Jeppe.

Alex stod for det øltekniske.

- Først var det planen, at vi ville ramme en alkoholprocent på 6,66. Men det viste sig ikke at være muligt, siger han med henvisning til bryggeritekniske detaljer og teknikken.

Alex Kristensen har stået for brygningen, men Lifesick har været med i hele processen i øvrigt. Her er forsanger Simon Shoshan i gang med at gøre flasker klar til øl og kapsler. Foto: Lifesick

Tallet 666 har særlig værdi for hardcore-bands, fordi det refererer til djævelen og musikkens sorte univers. Men bandet prioriterede den rigtige smag frem for den rigtige alkoholprocent. Så den endte med at være milk stout på 5,2 procent. Ordet "milk" er udtryk for, at der indgår mælkebakterier i brygningen, hvilket gør øllen mere let end andre stout-øl.

Som sidste finish på projektet besluttede bandet at støbe flaskens top ind i voks. De fleste i sort, men enkelte i guld. Flaskernes indhold er ens.

- Vi stod hernede og støbte flaskerne, mens et større selskab hyggede sig inde i pubben. De fulgte med ind gennem ruderne og var meget interesserede i at smage, siger Jeppe og tager en slurk mere af glasset.

Annonce

Mest for sjov

Det er ikke gratis at lave små 800 flasker øl. Men da først idéen var tænkt, var der ingen vej tilbage for bandet, som aldrig gør noget halvt.

Hvorfor egentlig lave en Lifesick-øl?

- Hvorfor ikke? Det er da fedt at have sin egen øl. Den skal sælges her i pubben, og vi kan også have nogle med, når vi er ude at spille, siger Jeppe.

Lifesick sælger merchandise som trøjer og T-shirts via nettet, men her skal man ikke forvente at se "Swept in black"-øllen til salg.

- Den egner sig ikke til salg via nettet. Men den gør sig godt her, siger Nikolai og bunder sit glas.

Inden den officielle lancering af Swept in Black-øllen skal bandet i sommerhus. Ikke for at dase, men for at skrive og øve numre til det næste album.

Nikolai Lund og Jeppe Løwe (til højre) smager på den nye Lifesick - Swept in Black, der er brygget i karrene bag dem. Og de kan lide den. Foto: Peter Friis Autzen
Hardcore-bandet Lifesick har selv deltaget i arbejdet med at gøre de små 800 øl fra Fredericia Brewpub klar til salg og lancering lørdag 25. juli. Foto: Lifesick
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Konkursbo dækker ikke tab: Trofast teatergæst insisterer på at tabte billetter byttes med nye

Annonce