Annonce
Fredericia HK

FHK fik uafgjort i Lemvig efter gyserafslutning

Rune Schrøder misbrugte kampens sidste chance, da FHK måtte nøjes med uafgjort i Lemvig. Foto: Morten Stricker
Fredericia HK spillede ikke så godt som klubben plejer og måtte nøjes med 25-25 i Lemvig. Kampen fik en vanvittig afslutning, for FHK kunne have scoret helt til sidst.
Annonce

Lemvig: Fredericia HK kom hjem fra Lemvig med et point. Fredagens kamp mod Lemvig-Thyborøn endte 25-25 og fik en vanvittigt afslutning. FHK kunne have scoret til 26-25 helt til sidst, men det lykkedes ikke.

Det var endnu en kamp mod et af de hold, som FHK på papiret skal kunne vinde over. Nordsjælland og Kolding var allerede faldet for FHK's hånd, men hjemmebanen i Lemvig er intens, og dette blev ikke nogen let mission for dagens gæster.

FHK's fløjspiller Kasper Young har spillet i Lemvig i fire år, og han forudså en krig og ganske lidt køn håndbold. Og han fik ret, i hvert fald i forhold til kampens første 30 minutter, som lignede noget fra en vikingefilm.

Lemvig-Thyborøn kom foran 2-1, men derfra var det faktisk FHK, der var i førersædet. Gæsterne var foran med to flere gange undervejs, men hver gang de for alvor kunne trække fra, dummede de sig, og så kom hjemmeholdet tilbage.

Holdene gik hårdt til hinanden, og dommerne delte fem udvisninger ud i kampens første 30 minutter. FHK vidste, at Lemvig-Thyborøn ville forsøge at stække dem med vold og magt og gæsterne gav igen. Det gav masser af tekniske fejl fra begge hold.

Den slags kan også være spændende, men kampen var drænet for den fantastiske form for håndbold, vi så i mandags da FHK tog imod Sønderjyske. Kristian Stoklund trak luften ud af tilskuerne med sit hug, der sad så godt, at det satte sig fast helt oppe i hjørnet. Og Emil Tellerup stod udmærket undervejs. Men mest kendetegnende for kampen var det, da Jacob Østergaard kort før pausen måtte ud og lappes sammen, fordi han blødte voldsomt over det ene øje efter en nærkamp.

Kort efter scorede Christian Holm til 11-10, og det blev stillingen i pausen. Føringen var hjemmeholdets første siden kampens fjerde minut.

Lemvig-Thyborøn-Fredericia HK 25-25 (11-10)

Håndboldligaen

Mål for Lemvig: Jonas Langerhuus 5, Mark Nikolajsen 4, Rasmus Porup 3, Christian Holm 3, Jesper Kokholm 3, Nicolaj Spanggaard 2, Mads Thymann 2, Pelle Guldager 1, Mathias Porsholdt 1, Jacob Østergaard 1,

Mål for FHK: Jakob Mikkelsen 6, Kristian Stoklund 5, Rune Schrøder 4, Jakob Frederiksen 3, Martin Bisgaard 2, Kasper Young 1, Jesper Lindgren 1, Rasmus Meyer 1, Mathias Hedegaard 1, Rune Andersen 1,

Udvisninger Lemvig: Mads Thymann (1), Jørgen Rasmussen (1), Nicolai Hvid (1), Jacob Østergaard (1), Nicolaj Spangaard (1).

Udvisninger FHK: Jesper Lindgren (1), Rune Schrøder (1), Rune Andersen (1), Kristoffer Sørensen Jessen (1).

Dommere: Morten Albrechtsen og Mik Trustrup.

Tilskuere: 1275 i Arena Vestjylland Forsikring.

Annonce

En vild afslutning

Anden halvleg blev en smule kønnere, men der var stadig tale om et form for abstrakt kunstværk på banen i Lemvig. Holdene fulgtes ad i begyndelsen af anden halvleg, men efter ni minutter fik Lemvig-Thyborøn fat, og gæsterne var hårdt presset, da Jesper Kokholm scorede til stillingen 18-15.

FHK stod ganske fint i forsvaret men kunne slet ikke finde løsningerne offensivt, og bolden blev simpelthen smidt for meget væk.

Men FHK er i denne sæson kendetegnet ved, at spillerne aldrig giver op. Emil Tellerup gik ud og blev erstattet af Jimmi Andersen, og dette skifte blev guld værd for FHK. Andersen havde flere fremragende redninger og tog blandt andet et straffekast. I den anden ende skød Kristian Stoklund og Jakob Mikkelsen så håndboldguderne sang, og Stoklunds flotte scoring skabte kontakt med ni minutter igen: 21-21.

Målet virkede som det endegyldige knæk for Lemvig, som pludselig spillede febrilsk og uden fantasi. FHK bragte sig foran med 24-22 med under fem minutter igen, og det var ærligt talt svært at se, at et nedslået Lemvig-mandskab kunne komme tilbage.

Men tilbage kom de, og afslutningen var en neglebider af de helt store. Lemvig-Thyborøn havde bolden med et minut igen og 25-24 til FHK. Jimmi Andersen hev en stor redning frem, men returen røg på uheldigste vis ud til Jacob Østergaard, som smed bolden i et tomt net.

Nu havde FHK ni sekunder til at score det vindende mål, men trods en timeout blev dødsstødet kraftesløst. Rune Schrøder havde muligheden for at finde en fri Jakob Mikkelsen, men mere eller mindre panik afsluttede han selv fra en umulig position, og så endte kampen 25-25.

Bunden er dermed fortsat komfortabelt langt væk.

FHK spiller allerede igen på onsdag, hvor turen går til Gudme og GOG.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce