Annonce
Livsstil

Høj musik og computerspil giver mange børn høreskader

Et stigende antal børn får høreskader af computerspil og høj musik. Arkivfoto
Tech - Et flertal af børn har oplevet tinnitus, fordi de har været udsat for et så massivt lydniveau, at ørerne er overbelastet og går i alarmtilstand. Det viser en ny undersøgelse, skriver Politiken lørdag.

Ifølge undersøgelsen, der er en ph.d.-afhandling fra Syddansk Universitet, har 67 procent af 501 undersøgte 11-16-årige oplevet tinnitus - en tilstand, der opleves som en indre hyletone eller brusen for øret.

Seks procent havde tinnitus den dag, de blev undersøgt.

Det er især høj musik og computerspil direkte ind i ørerne og larm i daginstitutioner og skoler, der er årsagen til den udbredte oplevelse af tinnitus blandt børn. Det mener ph.d. fra Syddansk Universitet Susanne Nemholt Rosing, som står bag undersøgelsen.

Boom blandt børn

- Vi står over for et boom blandt børn og unge, der er i høj risiko for at udvikle egentlig høretab, kronisk tinnitus og høreoverfølsomhed senere i livet, siger hun til Politiken.

Overlæge, dr.med. Søren Vesterhauge kalder resultaterne bekymrende.

- Den nyeste forskning tyder faktisk også på, at selv støjpåvirkning fra koncerter og den slags, der går over af sig selv på et par dage, vil efterlade varige skader på det indre øre, der efterhånden hober sig op i form af hørenedsættelse og dårlig hørefunktion i støj, siger Søren Vesterhauge ifølge Politiken.

/ritzau/Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce