Annonce
Kultur

Højskolen får lov at åbne: Er klar til 70 studerende og 50 ansatte

Forstander på Højskolen Snoghøj Martin Elung-Jensen fortæller, at højskolen åbner igen onsdag 27. maj. Arkivfoto: Mads Hansen
Eleverne vender tilbage til scenekunsten 27. maj. Under coronakrisen har Højskolen Snoghøj huset omkring 30 elever, som ikke kunne vende hjem.

Snoghøj: - Det er en relativ stor overraskelse for alle, at vi får lov at åbne - ligesom der var undren, da efterskolerne fik lov at åbne, og vi ikke gjorde. Vi glæder os meget til at få de skønne studerende tilbage.

Sådan fortæller forstander på Højskolen Snoghøj Martin Elung-Jensen.

Som så mange andre institutioner måtte højskolen lukke undervisningen og sende eleverne hjem, da store dele af Danmark lukkede ned i midten af marts. Dog har der hele tiden været elever på højskolen, fordi de ikke kunne vende hjem. Eleverne vender tilbage onsdag 27. maj.

- Vi har haft 30 studerende boende (under corona, red.), primært udenlandske studerende, som ikke kunne komme hjem, og enkelte danske, som ikke havde en bopæl at vende tilbage til, da de bor hos os i en lang periode, forklarer Martin Elung-Jensen.

Annonce

Der var en lang periode, hvor det lå dødt med tilmeldinger, men nu vælter det ind.

Martin Elung-Jensen, forstander

Ansatte sendt hjem på lønkompensation

Derfor har højskolen taget en række forholdsregler i hverdagen for at undgå at få coronasmitte ind på højskolen, da højskoler betragtes som potentielle superspredere. Buffeten er droppet, ligesom der ingen undervisning har været i perioden. En række af de ansatte har været hjemsendt på lønkompensation.

Nu afventer højskolen myndighedernes retningslinjer for, hvordan skolen kan gå i gang med undervisningen igen, da eleverne studerer scenekunst og musicals, og det her kan blive svært at holde afstand.

Skolen åbner med omkring 70 studerende og 50 ansatte. De når at få omkring en måneds undervisning, inden opholdet er slut for i år. Eleverne kan dermed nå at forberede sig til optagelsesprøverne på Musicalakademiet.

Tilmeldinger vælter ind

Herefter går sommerkurserne - eksempelvis kajak, dykning og yoga - i gang.

- Der var en lang periode, hvor det lå dødt med tilmeldinger, men nu vælter det ind. Så melder vi selvfølgelig ud til kursisterne, hvordan kurserne kommer til at foregå, forklarer Martin Elung-Jensen.

Efter sommerferien begynder et nyt hold studerende.

- De er her typisk et år for at dygtiggøre sig indenfor scenekunst. Vi har en del internationale studerende, og det bliver spændende, om de får lov at komme ind i landet, siger forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Plads til både unge og ældre: 84 boliger på Nymarksvej nærmer sig opførelse

112

Efter politiaktion mandag aften: Mand løsladt tre timer senere

Annonce