Annonce
Trekantområdet

Hallen gjort til et eldorado for legesyge børn

Trods skolernes vinterferie summede Elkjærhallen af aktivitet og glade barnestemmer. Hallen var onsdag omdannet til et legeland og det tog godt 50 børn imod med masser energi og legesyge. Foto: Børge Larsen
Elkjærhallen/multihuset blev onsdag omskabt til et veritabelt legeland. Så var egnens børn og forældre fri for at drage til legeland i Horsens.
Annonce

Grønbjerg: Ideen lå lige for for Mette Hyldegård, der sidder med i bestyrelsen for Lokalråd Grønbjerg Langelund.

Elkjærhallen/Multihuset bliver ikke brugt ret flittigt i uge syv, hvor skolerne holder lukket og sender eleverne på vinterferie. Til gengæld plejer Mette Hyldegård sammen med andre forældre at tage en vinterferietur til legelandet i Horsens.

- Så tænkte jeg, at det behøvede vi vel ikke, når nu Elkjærhallen alligevel stod tom. Ved at spørge de rette folk fik jeg arrangeret, at vi kunne bruge hallen som legeland, og så var det bare at gå i gang med at skaffe andre frivillige. Det gik næsten helt af sig selv, siger Mette Hyldegård.

Der har heller ikke været de store problemer med at skaffe legeredskaber. Hallen bruges til både gymnastik og boldspil, så det var egentlig blot at finde tingene frem.

- Jeg lavede et opslag på lokalrådets facebookside om, at der var legeland i hallen onsdag mellem klokken 10 og 16 og det er blevet en stor succes, kan vi konstatere, siger Mette Hyldegård.

Du skal den vej. De store var gode til at hjælpe de midnre og tage eventuelle problemer i opløbet. Foto: Børge Larsen
Annonce

Fri leg for alle aldre

Der var gang i legen lige fra starten. Mest børnene naturligvis. Forældrene holdt sig pænt i baggrunden i kantinen, hvor der blev hygget med kort, hækle-, snakke- og strikketøj.

- Det er meget hyggeligere her. Både børn og forældre kender hinanden mere eller mindre og de kender hallen ud og ind. Det gør, at man tør lade børnene få friere tøjler end i et større legeland i en anden by, lyder det fra Mette Hyldegård og andre forældre.

Især det, at børnene kender hinanden, betyder også, at de kommer godt ud af det med hinanden. Flere forældre har konstateret, at der andre steder nemmere opstår konflikter om de forskellige aktiviteter, fordi nogle mener, de har fortrinsret. Det opleves ikke på samme måde i Elkjærhallen.

Her kan man også have madkurven med. Her er det nødvendigt, for det har ikke været muligt at bemande hallens cafeteria.

- Vi sparer jo også næsten 100 kroner i entré pr. barn og vi sparer køreturen til Horsens og hjem igen. Det er vel også godt for klimaet, er det ikke, lyder det med et lille smil.

Det syntes i hvert fald de over 50 børn, der slog sig løs i og omkring hallen.

En tryg hån er ikke af vejen, når man skal balancere, selv om det er p en bred plint. Bedsteforældre var der også og de havde en god dag sammen med børnebørnene. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Annonce