Annonce
Fredericia

Haller retter ind efter nye corona-regler - personale har knoklet for at blive klar til nye krav

I Fredericia Idrætscenter greb man hurtigt til at sikre, at redskaber i fitnes området har den nødvendige afstand. Det samme har man sikret i Erritsø. Begge steder er det fitnes-tilbud for hold, der udfordrer i forhold til forsamlingsforbudet på ti personer. Arkivfoto: Søren Gylling
I Erritsø Idrætscenter blev der travlhed, da nye krav om mundbind og neddrosling af forsamlingsantallet blev meldt ud. Halinspektør Kim Borg melder klar efter personalet har mast på for at finde gode løsninger. I Fredericia Idrætscenter justeres også på holdstørrelser og afventes præcise krav.
Annonce

Erritsø: Når EIC Fitness mandag morgen slår dørene op, så er planen lagt for, hvordan de nye coronakrav skal håndteres. Ingen hold må have mere end ni deltagere, og det har givet udfordringer.

- Et af vores mest populære tilbud er spinning, og der har vi normalt plads til 20 ad gangen. Fra mandag må der kun være ni på holdene, så vi har været nødt til at tænke kreativt. Vi prøver at løse det ved at korte hver træning ned fra en time til 40-45 minutter. Det betyder, at vi kan presse yderligere hold ind. Vores instruktører har været enormt imødekommende, siger halinspektør Kim Borg.


Fra mandag må der kun være ni på holdene, så vi har været nødt til at tænke kreativt. Vi prøver at løse det ved at korte hver træning ned fra en time til 40-45 minutter. Det betyder, at vi kan presse yderligere hold ind. Vores instruktører har været enormt imødekommende

Halinspektør Kim Borg


Også i Fredericia Idrætscenter bliver løsningen for de populære fitness-hold, at der må oprettes flere.

- Vi prøver at få det til at hænge sammen, så vi kan gennemføre flere og mindre hold, så vi retter os efter reglerne, siger direktør for Madsby Kasper Findahl.

Annonce

Tryg ved fitness

Kim Borg glæder sig over, at fitness-centret stadig kan være åbent, og konstaterer, at der kun har været et enkelt tilfælde af corona-positive udøvere.

- Det var en elev fra gymnasiet. Hun havde været her en dag, hvor der var 12 andre. Dem fik vil fat i, og alle blev testet negative. Det fortæller mig, at det er helt trygt at komme og dyrke fittness, siger Kim Borg.

Fra på torsdag skal der bæres mundbind, når man går ind i idrætshaller som her i Erritsø. Det skal ikke bæres, når man dyrker idræt og kravet gælder ikke børn. Arkivfoto: Søren Gylling

Hallerne bliver berørt af de nye krav om mundbind. Fra den 29. oktober skal der bæres mundbind, når man bevæger sig ind i idrætshaller.

- Det gælder ikke børn, men for alle andre er det et krav, at man har mundbind på frem til den idrætsaktivitet, man skal udøve. Forsamlingsforbuddet berører heller ikke børn og unge, så alt den indendørsidræt, der lige er startet op for dem, kan fortsætte, siger Kim Borg.

Til gengæld skal fodboldherrer og kvinder i old boys-rækken nok se sig om efter en alternativ idræt de kommende uger.

- De må højest være ti i hallen, så det er fem på hvert hold. Det tror jeg måske bliver svært, men det er ikke op til mig. Det er de enkelte foreninger, der må gøre op med sig selv, hvordan de vil tackle det, siger Kim Borg.

Annonce

Badminton og bowling?

Lige så i Fredericia Idrætscenter. Her vurderer Kasper Findahl, at det meste idræt kan fortsætte som normalt.

- Jeg ved, at der vil være nogle af FHK's seniorhold, som ikke kan spille kampe, så længe grænsen er ti personer. Desuden afventer vi, hvordan reglerne præcis skal tolkes for blandt andet badminton og bowling. Må man spille fire mand på en bane og så have mere end to baner i gang, og må der være seks personer, der bowler på en bane og seks på den næste? Det regner jeg med, at vi bliver klogere på mandag, siger Kasper Findahl.

I Erritsø genåbnede svømmehallen efter tre måneders renovering. Den vil fortsat være åben for børn- og unge.

- Men det vil nok være et krav, at forældre skal aflevere deres børn og så komme tilbage senere, så vi ikke kommer i konflikt med forsamlingsforbuddet, siger Kim Borg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Snart løftes sløret: Advokatundersøgelse af kommunalt kaos på topplan er på trapperne

Annonce