Annonce
Børkop

Halloween-tid: Simba og det blodige kort

Simba kigger efter de udklædte børn. Han er med Amalie Thomsen (og mor Kristina) ude at samle guf ind. Foto: Jørgen Flindt

Børkop: Pludselig kommer han gående. Simba.

Han er i snor, hans tunge hænger ud af halsen, og sådan er det vel at være en hund.

Men Simba er en vaskeægte sørøverhund. Iført benklæder og skjorte, for det er jo halloween, og Simba vil også være med i udklædningsløjerne.

- Det er mig, som har klædt ham ud. Han havde ikke noget mod det, og det har han stadig ikke, forklarer Amalie Thomsen, der selv har klædt sig ud og er ude at skræmme sig til slik rundt i nabolaget ved Kastaniehaven.

Hun har sin mor med. Og Simba selvfølgelig, som bestemt ligner en, der hygger sig med halloween. Det samme gør mor og datter, som er ved at afprøve en nyhed. Det blodige kort.

- Vi har her på Kastaniehaven skrevet sammen over Facebook og spurgt til, hvem der pynter op til halloween, og de husstande der har svaret tilbage, at det gør de, er blevet samlet på et kort. Så ved man ved, hvor man kan gå hen. Vi kalder det, det blodige kort, siger Kristina Thomsen.

Simba aner ikke noget om noget kort. Han snuser sig frem. Som den sørøver, han er.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knuste rude - stjal lampe

Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce