Annonce
Fredericia

Han har 6000 julegaver i kælderen - og de skal deles gratis ud

I Bobbie Bernie Nielsen kælder ligger der pt. omkring 6000 julegaver. I løbet af den næste måned regner han med, at det tal er steget til 9000. Alle gaverne deler han gratis ud til udsatte familier, som gerne vil holde en god jul. - Der findes, som han siger, kun én rigtig julemand i Fredericia...mig! Jeg deler nemlig gaver ud! Foto: Peter Leth-Larsen

39-årige Bobbie Bernie Nielsen deler for tredje år i træk gaver ud til udsatte mennesker. I år er det ikke kun fredericianere, der tilgodeses. Flere tusinde gaver opbevares på Ørnevej.

Annonce

Fredericia: - Der er kun en rigtig julemand i Fredericia. Han deler ikke pebernødder ud, men gaver.

Ordene kommer fra Bobbie Bernie Nielsen, der i denne tid er i gang med at samle julegaver sammen til familier, børn og voksne, der på den ene eller anden måde er udsat eller hårdt spændt for.

Bobbies gaveregn

Gaverne, Bobbie Bernie Nielsen deler ud, er doneret fra både lokale og udenbys virksomheder samt privatpersoner.Når der deles gaver ud i Fredericia, sker det enten hos Loppen eller Fitness World.

Det er tredje år i træk, han deler pakker ud.

For første gang får hele Danmark gavn af gaveregnen.

Bobbie Bernie Nielsen modtager ikke selv penge for sit arbejde. Det er udelukkende frivilligt.

Som barn fejrede Bobbie Bernie Nielsen ikke selv jul, så glæden ved højtiden har ligget fjern for ham, men efter at have oplevet, hvor meget glæde, han spreder ved julegave-uddelingerne, er julemagien kommet tilbage. Hvert år i november pynter han hele lejligheden op. Allerede nu er juletræet og julemanden flyttet ind på Ørnevej. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Gavepapir i massevis

Fordelt i fem kælderrum på Ørnevej er pakker i alverdens farver, former og med forskellige målgrupper stablet op. Barbiedukker, sværd, smykker, parfume, sengetøj og legetøj.

I alt forventer 39-årige Bobbie Bernie Nielsen at samle omkring 9000 julegaver sammen, og de skal alle sammen pakkes ind.

- Vi har allerede brugt tre ruller af de store, lyder det fra den frivillige ildsjæl.

Kærligheden til julen tager Bobbie langtfra for givet. Som barn var det sjældent - hvis overhovedet - at han selv fejrede jul, hvorfor han ikke havde et synderligt stærkt forhold til den søde årstid.

Julestemningen blev for alvor tændt det år, hvor børn pakkede donerede gaver op foran Bobbie, kiggede med julelys i øjnene, gav ham et kram og et kys på kinden. I dag er der vist ingen tvivl om, at julen er en glædelig årstid for fredericianeren.

- Jeg kunne mærke og høre sidste år, da jeg delte gaver ud i Fredericia, at mange havde brug for den julestemning. Derfor har jeg også besluttet, at jeg i år deler gaver ud til hele Danmark, fortæller han.

I år skal den frivillige ildsjæl fra Fredericia på gågaden og dele pakker ud til byens børn. Det sker i det donerede julemands- eller nissekostume. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Tusindvis af pakker

Da Bobbie Bernie Nielsen i 2016 delte gaver ud for første gang, blev det til 1000 pakker. Sidste år godt 3000 og i år er antallet endnu engang tredoblet - hvis alt går efter planen. I de her dage venter han på fem flyttekasser fyldt med pakker fra Sjælland, og så skal der hentes en hel palle drikkedunke fra Dit&Dat i Fredericia.

Aftalen var nemlig med sidstnævnte, at hvis Bobbie skaffede 1000 likes til forretningens facebookside, så ville de kvittere med gaver til en værdi af 40.000 kroner, og således blev det, at den frivillige ildsjæl kunne indkassere pallen et døgn efter, udfordringen blev taget op.

Det er ikke kun antallet af gaver, der er anderledes i år. Tidligere har Bobbie Bernie Nielsen oplevet, at flere - der slet ikke fejrede jul på grund af deres overbevisning - kom og fik pakker og nærmest hamstrede. Derfor lyder den kraftige opfordring i år, at gaverne kun er til folk, der holder jul.

- Jeg stoler på mine medmennesker og regner med, at det kun er dem, der har brug for det, der tager imod en gave, siger Bobbie.

Hele Danmark får i år gavn af de gaveindsamlinger, Bobbie laver i løbet af året. Tidligere har det kun været fredericianere, der kunne hente gratis pakker op til jul, men i år får han hjælp på både Fyn og Sjælland. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Sur julemand

Hvornår pakkerne skal fordeles ud - er endnu uvist, men det bliver med garanti i næste måned. I Fredericia vil Bobbie dele pakker ud, og så har han allieret sig med folk på både Fyn og Sjælland. Selv mangler han et par, der kan give et nap med på Jyllandssiden. Sker det ikke, må jyderne tage turen til Fredericia i stedet.

Uanset er planen, at han skal ned ad gågaden - præcis som tidligere. I år vil det dog være udklædt som nisse og ikke julemand.

- Den rigtige julemand blev lidt sur på mig sidst, fordi jeg delte pakker ud, og han delte pebernødder ud. Det skabte en kontrovers, så for at undgå at gøre den nye julemand sur, er jeg i år en nisse.

Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Fredericia

Fredericia fortsætter ned ad liste: Kun få tilfælde af coronavirus registreret onsdag

Fredericia For abonnenter

Fredericia skal have flere uddannelser: 60 mio. kroner sat i spil til campus i Kanalbyen

Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Annonce