Annonce
Kultur

Han har gravet det meste at sit liv

Normalt sidder Lars Froberg Mortensen ikke med ryggen, men med siden til den formidable udsigt til museets urtehave og får. Men det hænder, når han skal tale med andre. Foto: Børge Larsen
Lars Froberg Mortensen er uddannet med special i middelalderarkæologi og med en svaghed for den del af historien, der ligger i og under vandet. Alligevel er han nu ledder af Give-Egnens Museum midt inde i landet.

Give: Skolegangen fulgte den slagne vej, men efter studentereksamen fra gymnasiet i Tørring skejede Lars Froberg Mortensen lidt ud.

Han tog et års arbejde hos sin farbror i Fredericia, og det betød et år som jord- og betonarbejder. Det lyder måske ikke ophidsende, men for Lars Froberg Mortensen var det guld værd.

- Bare det at komme ud og bruge kroppen til fysisk arbejde, var godt. Samtidig har det givet en langt større forståelser for livets mangfoldige måder at udfolde sig på og det er en viden, jeg har taget med mig på min videre færd, siger han.

Den videre færd gik til Århus og en uddannelse som cand. mag i middelalderarkæologi og informationsvidenskab. Færden gav ham også en stor interesse for marinarkæologi, som er studiet af, hvordan menneskelige aktiviteter har foldet sig ud i og omkring havet. Den interesse fik ham også lige til at tage en uddannelse som erhvervsdykker.

På den baggrund er der ikke noget at sige til, at han i 12 år har været afdelingsleder på Strandingsmuseet i Thorsminde. Men det er umiddelbart mere uforståeligt, at han nu er endt i Give, der praler med at have alt, undtagen havudsigt.

- Jeg har dykket det, jeg skal rent erhvervsmæssigt. Og Give-Egnens Museum er så spændende en udfordring, at jeg var nødt til at prøve at søge stillingen, siger Lars Froberg Mortensen.

Han kommer dog ikke direkte fra Strandingsmuseet, men har de sidste fem år været ved museerne i Fredericia. Her bor han sammen med hustruen Dorte og parrets to børn Olivia og Ruben.

Han er født i Thyregod med lærerparret Lillian og Henning Mortensen som forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce