Annonce
Fredericia

Han hedder det samme som sin kendte farbror: Kærlighed trækker Kim Larsen fra Nordjylland til fæstningsbyen

Kim Larsen glæder sig til at flytte til Fredericia. Det er stedet, hvor han har fundet kærligheden, og han glæder sig samtidig til de nye, kunstneriske udfordringer, der venter. Foto: Line Precht Jensen
- Måske mister jeg nogle kunder heroppe, fordi jeg flytter så langt væk, men jeg tænker også, at jeg får nogle nye, siger Kim Larsen, der har haft sit eget galleri siden 2011.
Annonce

Fredericia: Midtbyen bliver i det nye år et galleri rigere, når kunstneren Kim Larsen flytter fra Lønstrup i Nordjylland til Frederica. Med sig tager han Galleri K Larsen, som han har ejet og drevet siden 2011.

Via galleriet sælger han de oliemalerier på lærred, som han selv kreerer med penselstrøg.

- Kort sagt er det kærligheden, der får mig til Fredericia, siger Kim Larsen om den forestående flytning til fæstningsbyen.


Jeg har en tro på kærligheden, og jeg har også en tro på mit galleri.

Kim Larsen, kunstner og ejer af Galleri K Larsen


Hvor han mere præcist slår sig ned, er endnu ikke fastlagt, men han har kig på en etagebolig i midtbyen, hvor der både er plads til have privat hjem og galleri.

- Jeg bekymrer mig ikke om, hvorvidt jeg kan få det til at fungere. Jeg har virkelig en tro på det. Måske mister jeg nogle kunder heroppe, fordi jeg flytter så langt væk, men jeg tænker også, at jeg får nogle nye. Jeg har en tro på kærligheden, og jeg har også en tro på mit galleri, siger Kim Larsen.

Annonce

Finder inspiration i omgivelserne

Kim Larsen forventer at flytte til februar, men der kan godt gå lidt længere, inden nysgerrige kan tage et kig i det nye galleri.

- Jeg har en del bestillingsarbejde, jeg skal have malet færdigt, og så skal jeg have malet til mit eget galleri, hvor jeg vil holde en afslutningsudstilling. Hvis jeg har et godt salg der, har jeg ikke noget, når jeg kommer til Fredericia. Derfor skal jeg først have malet op, så der virkelig er noget at komme efter til åbningsudstillingen.

Kim Larsen stammer oprindeligt fra Kerteminde, men bosatte sig for 20 år siden i Lønstrup, hvor han i dag lever af at male. Malerierne har primært naturlandskaber og byer som Lønstrup, Skagen og hans fødeby Kerteminde som motiv. Generelt maler han de ting, der er omkring ham, og derfor ser han også en kunstnerisk mulighed i at rykke til nye omgivelser, fortæller han.

Malerierne sælges som udgangspunkt for mellem 3500 og 35.000 kroner. Størrelsesmæssigt varierer de typisk mellem 30 gange 30 centimeter og 180 gange 120 centimeter.

Kunstnerens navnebror, den nu afdøde musiker Kim Larsen, er i øvrigt hans farbror.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nils Skeby er en modig mand

Fredericia For abonnenter

Sportsmarkedsføring kommer på dagsordenen i december - DF ønsker orientering og borgmester er klar

Annonce