Annonce
Navne

Fodboldspilleren tog kampen op efter tab på 20 millioner kroner

Den tidligere professionelle fodboldspiller Jacob Laursen fortæller om sit livs op- og nedture ved et arrangement i Vejle 27. november. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle-drengen Jacob Laursen fortæller sin historie i loungen på Vejle Stadion 27. november. Det er en fortælling om fald og nedture - og evnen til at komme på benene igen.
Annonce

Vejle: - Hvad skulle jeg gøre? Hoppe ud foran et tog eller tage kampen op?

Jacob Laursen valgte det sidste.

Avisen møder den tidligere fodboldspiller i Restaurant Enzo & C i Vejle, hvor han løfter sløret for et foredrag, han skal holde 27. november.

Han læner sig lidt ind over bordet og fortæller om detaljer og oplevelser i sit liv, der har budt på succes og fald.

Hans fortælling rejser en række spørgsmål:

Hvordan kommer man videre, når man lige har mistet 20 millioner kroner?

Hvordan kommer man videre efter skilsmisse, forlist virksomhed og en tabt retssag?

Jacob Laursen kender svarene.

Naturligvis handler foredraget om mit fodboldliv og min karriere. Men fodboldspillere er jo også ganske almindelige mennesker. Og jeg vil gerne fortælle om, hvordan man kan ændre sig som person, få et nyt syn på livet og en anden opfattelse af, hvordan tingene kan gøres.

Jacob Laursen

Annonce

Mistede alt

Den tidligere professionelle fodboldspiller opnåede 25 landskampe for Danmark. Han har spillet for flere danske klubber, også VB, men størst succes havde han, da han spillede med de helt store drenge i Premier League.

Højt at flyve, dybt at falde. Bedst som det gik mod toppen mistede Jacob Laursen alt. Han havde satset hele sin opsparing på aktier. Det var i 2001.

- Da de to tårne i World Trade Center styrtede sammen 11. september, kollapsede aktiemarkedet. Jeg mistede 20 millioner kroner fra den ene dag til den anden. Det rev jo benene væk under mig, fortæller Jacob Laursen.

En ulykke kommer sjældent alene, og dominoeffekten ramte ham hårdt, også på det personlige plan, hvor blandt andet en skilsmisse rystede fodboldspillerens fundament.

Annonce

Kontraster

Men har man oplevet et stort fald, har man ofte også oplevet at stå på toppen.

- Toppen for mig har været landsholdet - at få lov til at repræsentere mit land - og at få lov til at spille i Premier League. Det var to højdepunkter, og det samme var det at vinde to danmarksmesterskaber, fortæller 48-årige Jacob Laursen, der med et smil også tænker tilbage på sin første kamp for FCK.

- Den husker jeg som en kamp, hvor jeg virkelig havde en følelse af "at høre til". Her var der nogen, som værdsatte det, jeg kunne give. Vi vandt 2-1 over Brøndby. Den kamp står lysende for mig.

Med løftede øjenbryn og alvor i stemmen fortæller Jakob Laursen dog også om personlige nedture, følelsesmæssige skred som for eksempel landskamp nummer 25, hvor publikum i Parken buede ham ud.

Et fodboldliv med mange kontraster.

Foredrag med Jacob Laursen

Foredraget 27. november i Loungen på Vejle Stadion med Jacob Laursen begynder klokken 19.

Foredraget er et samarbejde mellem Rick Paxton fra energymassage.dk og Jacob Laursen. Næste foredrag i samarbejdet, der blandt andet sætter fokus på sundhed, vedholdenhed, positivt livssyn, sind og optimisme, finder sted først i det nye år.

Tilmelding til foredraget med Jacob Laursen skal ske til event@energymassage.dk. Skriv navn, adresse og telefonnummer. Billetpris: 250 kroner. Unge mellem 15 og 18 år skal kun betale 150 kroner.

Annonce

Se svipsere i øjnene

En af de sværeste dage som fodboldspiller havde Jacob Laursen, da han skulle tilbage til Premier League i Derby.

- Agenten havde sagt, at alt var på plads. Jeg havde pakket fodboldstøvlerne, da jeg fik et telefonopkald: Det hele var faldet til jorden. Min manager var blevet fyret - og jeg tænke bare nej, nej, nej. Det var noget hø, fortæller Jacob Laursen og erkender, at det i situationen var nogle mere barske gloser, han udtrykte sig med.

Havde Jacob Laursen ikke i forvejen evnerne til til at komme sig efter en hård tackling, har han tilegnet sig dem.

Foredragets tilhørere kan lade sig inspirere og blive klogere på kunsten at rejse sig efter et nederlag - og have modet til at se sine svipsere i øjnene.

Annonce

Arbejder på Vejlefjordskolen

Den helt almindelige Vejle-dreng fra Søndermarken fortæller om sit liv i et par timer 27. november.

- Naturligvis handler foredraget om mit fodboldliv og min karriere. Men fodboldspillere er jo også ganske almindelige mennesker. Og jeg vil gerne fortælle om, hvordan man kan ændre sig som person, få et nyt syn på livet og en anden opfattelse af, hvordan tingene kan gøres, siger Jacob Laursen, der i dag arbejder på Vejlefjordskolen som social støtte for unge mennesker.

Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs. I aftenens "værktøjskasse" ligger blandt andet følgende emner:

Hvordan rejser du dig igen, når du møder udfordringer? Sæt dig mål og nå dem - samt værdien af et godt helbred og motion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce