Annonce
FC Fredericia

Han var FC Fredericias bedste spiller i foråret - nu har han ikke spillet i fire måneder

Fredericia/Sport: FC Fredericia Kolding IF. Anders Holvad Foto: Michael Svenningsen
Anders Holvad har ikke optrådt for FC Fredericia siden 18. oktober 2020. Nu er han tilbage på træningsbanen, men der går noget tid, før han kan spille fodbold igen.

Fredericia: En skade falder aldrig på et godt tidspunkt.

Men for Anders Holvad kom skaden nu ekstra ubelejligt. Man kan godt argumentere for, at angriberen havde gang i sin bedste sæson som FC Fredericia-spiller, da hans krop pludselig ikke ville mere:

Syv kampe spillet, fire mål og præstationer, som konsekvent placerede ham som en af de bedste på banen, når FC Fredericia spillede.

Men for omtrent fire måneder siden sagde kroppen fra. Og siden har han ikke befundet sig på en fodboldbane.

- Der er en sene i baglårshæftningen ved min ene balle, som er delvist revet over. Den slags tager mellem seks og ni måneder, siger Anders Holvad.

Skaden kom snigende. Anders Holvad spillede seneste den 18. oktober i Hjørring mod Vendsyssel. Han blev skiftet ind efter 58 minutter og havde det ikke godt. Skaden begyndte allerede et par kampe forinden, da FC Fredericia vandt med 3-0 i Hvidovre.

- Efter 30 minutter var vi foran 3-0, jeg havde score to mål, og det eneste jeg tænkte på, var at jeg ville ud. Det er altså ikke normalt at have det sådan, siger Anders Holvad og griner.

Annonce

En hård måned

Anders Holvad har døjet med skader i sin FC Fredericia-tid, og den nuværende skade stammer formentlig helt tilbage fra sidste sæson, fordi tidligere skader har givet ham en overbelastning.


Efter 30 minutter var vi foran 3-0, jeg havde score to mål, og det eneste jeg tænkte på, var at jeg ville ud. Det er altså ikke normalt at have det sådan.

Anders Holvad


Angriberen havde gang i en fremragende sæson, da han blev skadet. Og det var hårdt i starten at måtte slippe grebet.

- Den første måned til halvanden var det hårdt. Jeg var virkelig træt af det, fordi det gik så godt for mig og holdet, siger han.

I forhold til genoptræningen har det dog været en fordel for angriberen, at han måtte trække stikket på toppen.

- Jeg havde haft et år eller halvandet, hvor jeg følte, at jeg havde været for dårlig. Men så kom den her opblomstring, og det har givet mig mod på tanden igen. Jeg føler slet ikke, jeg er færdig med at blive bedre, siger han og fortsætter:

- Hvis ikke den opblomstring var komme, tror jeg godt nok, det havde været tungt at genoptræne. For så ville man gå med følelsen af, at det alligevel ikke nyttede noget.

Annonce

Der går en måned

De sidste 10 dage har han været ud på træningsbanen og løbe for sig selv. Tiden inden er gået med træning i fitnesslokaler, og Anders Holvad har taget fem kilo på i muskelmasse.

- Man skal vænne sig til at løbe igen. Jeg er langsom, og jeg begynder at få ondt mærkelige steder, når jeg løber som en fodboldspiller, siger han.

Han har en forhåbning om, at han kan komme til at spille en rolle for FC Fredericia i indeværende sæson.

- Der går i hvert fald en måneds tid eller mere, før jeg kan være med. Jeg kigger også mod næste sæson. Jeg vil gerne bygge mig op til den, og det gør jeg bedst, hvis jeg når at være med i nogle kampe i denne sæson, siger han.

-  Jeg sigter efter de sidste fire kampe.

Anders Holvad har spillet i FC Fredericia  siden sommeren 2017. Hans kontrakt udløber i sommeren 2023.

Han har spillet 111 kampe for klubben og scoret 28 mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce