Annonce
VEJLE

Han ville sælge 60.120 piller: 30-årig varetægtsfængslet i fire uger

Sydøstjyllands Politi mener, at det satte en stopper for en større handel med piller på Kvak Møllevej onsdag formiddag. En mand blev varetægtsfængslet, og over 60.000 piller med kraftig nervemedicin indgår nu som bevis i sagen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Politiet efterforsker en sag om en mand, der lå inde med et kæmpe pillelager med salg for øje. Manden nægter alt, men blev varetægtsfængslet.

Vejle: En 30-årig mand fra Esbjerg blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten, og han endte i første omgang med at blive varetægtsfængslet i fire uger.

Dommeren vurderede altså, at politiet med fire ugers efterforskningstid kan opbygge et grundlag, så anklagemyndigheden kan beslutte at rejse en sag.

Den sigtede nægtede sig skyldig i alle anklager. Efter oplæsning af sigtelsen lukkede retten dørene.

Baggrunden er, at den 30-årige onsdag den 13. januar klokken 9.10 blev truffet på en adresse på Kvak Møllevej vest for Skibet. Her kunne politiet anholde ham og konstatere, at han var i besiddelse af en større mængde piller "med overdragelse for øje."

Planen var altså, ifølge sigtelsen, at sælge varerne, der kan have "bevidsthedsforstyrrende effekter", som vicepolitiinspektør i Efterforskning Midt i Vejle Jens Lind udtrykker det.


Nu har politiet tid til at efterforske sagen. Det handler blandt andet om et nøjere overblik over de fundne produkter og tekniske undersøgelser, blandt andet af telefoner.

Jens Lind, vicepolitiinspektør


Desuden havde den 30-årige i en ukendt periode opbevaret 20 gram kokain.

Politiets aktion kom efter et tip.

Annonce

Over 60.000 piller

De mange piller lå pakket i æsker. Det er opgjort, at der er 17.600 stk. benzodiazepiner og 45.520 stk. tabletter kaldet Rivotril.

Den første type bruges som antidepressiv behandling og ved skizofreni og skizotypiske sindslidelser. Der er fare for afhængighed.

Den anden type er en variant af den første, der egentlig bruges til anti-epileptisk behandling. Den kan have beroligende, muskelafslappende og angstreducerende effekter

Annonce

En alvorlig paragraf

Paragraf 191 i straffeloven er en af de alvorlige. Den retter sig mod "den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år."

- Nu har politiet tid til at efterforske sagen. Det handler blandt andet om et nøjere overblik over de fundne produkter og tekniske undersøgelser, blandt andet af telefoner, siger Jens Lind.

Derefter sendes materialet til anklagemyndigheden, som skal afgøre, om der kan rejses en sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce