Annonce
Læserbrev

Handicap er et handicap

Fredericia Kommune har netop haft hold med senhjerneskade, autisme og adhd samt et hold målrettet de døve. Der har i alt deltaget 57 personer på de to hold, hvoraf de 23 er kommet i arbejde og fem er kommet i uddannelse.

Læserbrev: Jeg blev inspireret af et debatindlæg, der blev bragt på Altinget i søndags.

Her skriver forsker Emil Falster, at:

”Handicapområdet er i økonomisk, juridisk og moralsk forfald. Det eneste spørgsmål, der står tilbage, er hvorfor gør vi ikke oprør?”

Her kan det være bekvemt, at svare. Mit barn er ikke handicappet - næh men det kan det blive i morgen.

Men hvad med beskæftigelsen, de laver jo ikke noget, de er ikke samfundsnyttige, vil det måske lyde.

Har din arbejdsplads, plads til en handicappet?

Her har jobcentrene en opgave, for gruppen af handicappede har en lavere beskæftigelsesgrad og uddannelse. Der findes faktisk SU for handicappede. En lovgivning der ofte er overset.

I Fredericia Kommune har vi aktuelt to tilbud for handicappede. Vi er med i det projekt, der hedder Det rummelige Arbejdsmarked.

Nu er handicap mange ting, der fysiske og psykiske eller begge måske dele.

Fredericia Kommune har netop haft hold med senhjerneskade, autisme og adhd samt et hold målrettet de døve. Der har i alt deltaget 57 personer på de to hold, hvoraf de 23 er kommet i arbejde og fem er kommet i uddannelse.

Men der kan gøres mere.

Annonce
Inger Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterforskere har kastet det store net ud i drabssag: Jagter stadig manden på scooteren

Læserbrev

Folketingsmedlem fra Vejle: Vi skal ikke kaste rundt om os med de rødbedefarvede pas

Læserbrev: Jeg er opdraget med en far og mor, der lærte mig, at når vi var i udlandet, så skulle vi "skik følge eller land fly", som det gamle ordsprog siger. Jeg har også boet i udlandet, og jeg kan ikke forestille mig at leve i et land, hvor man ikke følger landets love og normer. Hvis ikke man kan finde ud af det relative simple, så synes jeg, man skal fly. Sådan må det være. Derfor forslår vi i Det Konservative Folkeparti to tiltag, der gør det umuligt at få dansk statsborgerskab, hvis man har fået en fængselsstraf, og som skærper sprogkravene til ansøgere. Jeg havde den kæmpe glæde at deltage i statsborgerskabsdagen sidste år på Christiansborg. Her så jeg, hvor mange glade og stolte mennesker, som var blevet danske statsborgere. Det gjorde mig glad. Når det så er sagt, så er dansk statsborgerskab ikke en menneskeret. Det er en gave og et privilegie, som vi giver til folk, der gjort en god figur i landet og levet op til deres forpligtelser. Hvis man vil have dansk pas og stemmeret, så mener jeg også, det er helt på sin plads, at man overholder loven og kan tale sproget. Det handler om ordentlighed. En dyd, vi sætter stor pris på her i Sydjylland. Vi skal ikke kaste rundt om os med de rødbedefarvede pas. Hvis ikke folk opfører sig pænt og ordentlig, så skal de ikke kunne få den kæmpe gave, som dansk statsborgerskab er. Punktum! Det handler om at følge landets love. Det må være et ret rimeligt krav, at man eksempelvis ikke skal have fået en straf for at have begået grov vold, og at man skal lære sproget. Det er i min verden uacceptabelt og uforeneligt med at blive dansk statsborger. I dag kan man få statsborgerskab, selv hvis man har siddet i fængsel i næsten et helt år. Det mener vi ikke skal være muligt. Derudover skærper vi kravet til, hvor godt dansk man skal kunne tale for at få statsborgerskab. Ansøgere skal kunne bestå Danskprøve 3, før de kan få dansk pas - uanset hvad. Det svarer til at få 02 på 9. klasses afgangseksamen i dansk. Det bør være rimeligt. Det er vigtigt at kunne sproget for at indgå i fællesskaber, tage et arbejde, så man kan forsørge sig selv og sin familie. Vi forventer, at ansøgere om dansk statsborgerskab lever op til de her ting. Ellers får man ikke dansk statsborgerskab, hvis det står til Det Konservative Folkeparti.

112

Politipatrulje påkørte 17-årig knallertfører: Måtte køres på skadestuen med skader på det ene ben

Leder For abonnenter

Dagens leder: Godt med nye arbejdspladser - men I må også gerne flytte til Fredericia

Fredericia

Se video med skatteministeren: Derfor faldt valget på Fredericia

Annonce