Annonce
Fredericia

Handicapformand er ikke tilfreds med Madsbyparkens nye legeplads: Ønsker sig en million til forbedringer

Senere i år får Madsby Legepark en legeplads inspireret af Klods Hans-eventyret. Kongeslot og kragerede er nogle af aktiviteterne, som de yngste gæster i parken kan hygge sig med. Tegning: CADO/ leverandør af legepladsen
Formand for Handicaprådet Niklas Andersen opfordrer politikerne til at tage forbedringer for handicappede med til budgetforhandlingerne.

Fredericia: I efteråret går en større opgradering af Madsby Legepark i gang, så der blandt andet bliver mere plads til dyrene, og en ny legeplads og et mountainbikespor anlægges.

Men politikerne har glemt noget. Det mener i hvert fald formand for Handicaprådet Niklas Andersen, som også er formand for De Danske Handicaporganisationer i Fredericia.

- Der mangler en million kroner ekstra for at gøre den nye Madsby Legepark 100 procent tilgængelig for kørestolsbrugere, fortæller Niklas Andersen.

Annonce

Det er især ved den nye legeplads, problemet opstår, mener han. Han har med resten af Handicaprådet været på besøg i legeparken for at blive sat ind i moderniseringen af parken og kan nu konstatere, at det kan gøres endnu bedre. Han håber derfor, at politikerne vil tage den ekstra investering med i tankerne, når der lige om lidt skal forhandles budgetforlig.


Entreprenørerne går i gang i uge 42. På nuværende tidspunkt kan de godt nå at lave om i projektet, så vi kan få de ønskede ændringer med. Madsby Legepark er et af byens flagskibe - det ligger midt i landet, og mange kommer langvejs fra for at besøge parken, og så ville det være fint at kunne gøre den tilgængelig for kørestolsbrugere - ligesom Fredericia engang var byen for alle.

Niklas Jensen, fmd. Handicaprådet


Fredericia Byråd bevilligede før sommerferien godt syv millioner kroner til udvidelsen af Madsby Legepark. Pengene kommer fra corona-puljen og skal derfor bruges inden udgangen af året. Dermed haster det, hvis legeparken skal gøres 100 procent handicapvenlig, mener Niklas Jensen.

- Entreprenørerne går i gang i uge 42. På nuværende tidspunkt kan de godt nå at lave om i projektet, så vi kan få de ønskede ændringer med. Madsby Legepark er et af byens flagskibe - det ligger midt i landet, og mange kommer langvejs fra for at besøge parken, og så ville det være fint at kunne gøre den tilgængelig for kørestolsbrugere - ligesom Fredericia engang var byen for alle, opfordrer Niklas Jensen.

Ønsker sig gynger og karruseller

Udfordringen for kørestolsbrugerne opstår ved den nye legeplads i det nuværende projekt.

- Den optimale løsning ville være at investere i en specialgynge og en karrusel med plads til kørestol, så børnene kan være sammen med de andre børn, foruden et faldunderlag, der ikke er sand. Som det er nu, skal forældrene løfte deres børn ud af kørestolen og bære dem hen i gyngerne. Det er ikke værdigt for børn at skulle løftes rundt, forklarer han.

Den nye legeplads bliver primært for de 2-7-årige.

Fra formand for kultur- og idrætsudvalget Susanne Bjerregaard Mørck (S) er der forståelse fra ønsket. Hun peger på, der allerede er planlagt en række handicapvenlige tiltag ind i projektet.

- Hele byrådet har stor fokus på tilgængelighed. Der bliver lavet en række forhold derude for kørestole - blandt andet adgang til klappedyrene, ligesom der i Fredericia Idrætscenter bliver lavet lift og elevator, fortæller udvalgsformanden.

Annonce

Tættere på klappedyrene

Hun har ikke tidligere hørt om specialgynger og karruseller med plads til kørestole og vil gerne høre mere om det, men lover ikke at finde pengene.

- Jeg synes, det er meget interessant. Det er et fint forslag, så det er interessant at kigge nærmere på, siger Susanne Bjerregaard Mørck.

Ved klappedyrene bliver der lavet et område, som gør det muligt at køre ind med kørestol. Hensigten er, at alle - både børn og voksne - skal kunne komme tættere på dyrene.

- Vi får grise og kaniner, og man kan køre ind i et område, hvor man kan komme helt tæt på dyrene og klappe dem, da der bliver lagt et underlag, man kan køre på, fortæller leder af Madsbyparken Kasper Findahl.

Desuden bliver det nye mountainbikespor så bredt, at man kan køre der med en mounitainbike til handicappede, ligesom paraudøvere vil kunne træne på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce