Annonce
Fredericia

Alle skal kunne komme ind i kommunale institutioner: Handicapråd håber ejendomme får et tjek

Det lokale handicapråd har tidligere sammen med Dansk Blindesamfund haft fokus på byens tilgængelighed, hvis man ikke kan se. Nu håber handicaprådet, at et forslag fra Venstre om at gennemgå hele den kommunale ejendomsportefølje kan betyde, at man også gennemgår ejendommenes tilgængelighed for borgere med handicap. Arkivfoto: Lasse Hansen
Handicaprådet i Fredericia er begejstrede over forslag om at gennemgå hele kommunens ejendomsmasse. Det giver mulighed for også at se på tilgængelighed, lyder det fra formand Nicklas Andersen.

Fredericia: Venstre fik i det kommende budget et forslag med om, at der skal laves en nøje registrering og gennemgang af Fredericia Kommunes ejendomme. Beslutningen vækker begejstring hos det lokale handicapråd.

- Det passer helt perfekt ind i vores ønske om at sikre tilgængelighed i kommunale ejendomme. Vi har ikke i dag et overblik over, hvordan det ser ud, men vi ved, at der er udfordringer mange steder. Hvis man alligevel skal ud at lave en gennemgang af ejendommene, så vil det være oplagt også at se på tilgængeligheden, siger Nicklas Andersen, formand for handicaprådet i Fredericia.

Annonce

Hvis man alligevel skal ud at lave en gennemgang af ejendommene, så vil det være oplagt også at se på tilgængeligheden.

Nicklas Andersen, formand for handicaprådet i Fredericia.

God start

Rådet har drøftet problemstillingen med at sikre, at alle skal kunne bevæge sig ind i kommunale institutioner og kontorer.

- Men vi har ikke vidst, hvordan vi skulle gribe det an. Hvis man nu får lavet en registrering, så har vi et udgangspunkt, så der kan tages fat på de ejendomme, hvor det er mest presserende, siger Nicklas Andersen.

Han har ikke en forventning om, at det kan gøres i en omgang.

- Selvfølgelig ikke, men alene det at vide, hvordan adgangsforholdene er de enkelte steder, er en stor hjælp. Så kan vi måske tage dem et step ad gangen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce