Annonce
Fredericia

Handy bog om Fredericia i krig klar på engelsk: Oplagt til krydstogtgæster

Pensioneret generalløjtnant Kjeld Hillingsø besøgte Det Bruunske Pakhus, hvor han præsenterede sin nye bog "Fæstningsbyen Fredericia - en by skabt til kamp". Foto: Peter Leth-Larsen
Den kendte generalløjtnant Kjeld Hillingsøs "Fæstningsbyen Fredericia - En by skabt til kamp" er blevet til "Fortress Fredericia. A town created for battle". Lokal pensioneret historiker og engelsklærer har gjort arbejdet.
Annonce

Fredericia: Pensioneret generalløjtnant, Kjeld Hillingsø, har et særligt forhold til fæstningsbyen, og i 2017 udgav han sammen med Lokalhistorisk Forlag i Fredericia bogen "Fæstningsbyen Fredericia - En by skabt til kamp".

Nu er den oversat til engelsk.

Det handy opslagsværk fra den tidligere chef for nordflanken i Nato og forhenværende formand for Landskomiteen til Renovering af Fredericia Vold er nærmest oplagt at erhverve sig, hvis man er en af de efterhånden mange historieinteresserede krydstogtgæster, der besøger Fredericia for at gå på opdagelse.

Annonce

Letlæst lille værk

Det var blandt andet også derfor, forlaget – der er tæt knyttet til Museerne i Fredericia og Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn – satte projektet i søen.

Det fortæller museumschef, Karsten Merrald Sørensen. Han var redaktør på Hillingsøs bog.

"Fæstningsbyen Fredericia - En by skabt til kamp" er 84 sider lang og beretter letlæst om de gange, Fredericia har været i krig og direkte kamp på egen bane. Fra Svenskekrigene til den tyske besættelse. Bogen har mange illustrationer plus særlige afsnit om våben og taktikker.

Annonce

Lokal oversætter

Den nu pensionerede historiker, tidligere ansat på Museerne i Fredericia og tillige cand.mag. i engelsk, Henrik Kristensen, har oversat "Fæstningsbyen Fredericia - En by skabt til kamp" til engelsk. Titlen er er blevet "Fortress Fredericia. A town created for battle". Den er udkommet i 500 eksemplarer og fås i byens boghandlere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce