Annonce
Fredericia

Hannerup Skov-ejer: Det er mega ærgerligt

Klaus Zoffmann Jensen har forsøgt at drive Hannerup Skov som en helårsforretning, men det viste sig ikke at være holdbart. Arkivfoto: Mette Mørk

Klaus Zoffmann Jensen føler, han har gjort det rigtige ved at melde lukningen hurtigt ud, selvom flere planlagte gæster ikke har fået direkte besked.

Fredericia: Det er en trist indehaver af Restaurant Hannerup Skov, Klaus Zoffmann Jensen, som nødtvunget måtte melde, at restauranten lukker.

- Det er mega ærgerligt at spendere så mange penge på projektet, og det så ikke lykkedes, for det skulle samles op helt fra starten. Det havde været lukket i fire år, inden jeg fik det, så det har været noget af en omgang, siger Klaus Zoffmann Jensen, der overtog stedet i 2016.

Han fortæller, at der mangler 300.000 kroner i omsætning i første kvartal af 2019 for at kunne fortsætte driften.

- Vi var nødt til at kigge på, om det overhovedet var rentabelt at køre videre, selv hvis vi kunne hælde 300.000 kroner i det. Det er en sæsonforretning, som jeg har forsøgt at køre som en helårsforrenting, og det hænger bare ikke sammen, siger Klaus Zoffmann Jensen, der fortæller, at det på trods af mange planlagte selskaber fra andet kvartal næste år ikke var muligt at drive videre grundet manglende økonomi.

Det seneste regnskab for Restaurant Hannerupskov ApS viser, at selskabet havde gældsforpligtelser for næsten 1,2 millioner kroner.

- Det er mine svigerforældre, der har investeret i projektet til at starte med, og der er også nogle kreditorer, som kommer til at miste noget. Vi har forsøgt at få betalt alt, hvad der ligger tæt på driften som lønninger til personalet, men der vil være en eller anden form for restance, for der kommer ikke penge ind til at betale det hele, siger Klaus Zoffmann Jensen.

Annonce

Har gået efter at melde lukningen hurtigt ud

Han synes, lukningen er ekstra ærgerlig, fordi der er mange selskaber skrevet i kalenderen - især til foråret og sommeren med konfirmationer og bryllupper.

Blandt dem, der skulle have holdt bryllup på Hannerup Skov, er Lærke Jeppe. Hun udtrykker overfor Fredericia Dagblad skuffelse over, at hun ikke har fået direkte besked fra Hannerup Skov om lukningen.

Klaus Zoffmann Jensen kan godt forstå, at lukningen er træls for dem, der skulle have holdt arrangementer på stedet. Omvendt føler han, at han har gjort, hvad han kunne for at melde lukningen hurtigt ud via medier, hjemmeside og Facebook.

- Restauranten er lige lukket i dag, og i stedet for at sidde og lurpasse og ikke melde noget ud i tre uger forsøgte jeg at få det ud hurtigst muligt, så folk kan nå at reagere og finde et andet sted, siger Klaus Zoffmann Jensen, der fortæller, at det godt kan være, han skulle have grebet telefonen og ringet til de 300 gæster, han har i ordrebogen frem til 2025, men at han har prioriteret anderledes.

- På et tidspunkt skal jeg have samlet mailadresser og skrevet til alle, men det har der ikke lige været tid til, siger han.

Han oplyser desuden, at de kommende tre måneders selskaber alle har fået direkte besked om lukningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce