Annonce
Fredericia

Har stået tomme i cirka 10 år: Klublokaler lader livet for p-pladser

Den efterhånden faldefærdige bygning på parkeringsarealet mellem Norgesgade og Vester Voldgade skal i fremtiden forvandles til parkeringspladser. Det sker næste år. Foto: Kathrine Jensen
Det var meningen, at skater-ivrige unge som ældre skulle bruge lokalerne, hvor Midtbyklubben tidligere har haft til huse i Norgesgade. Den plan blev skrottet. En læser har stillet spørgsmålet om, hvad planen så er for bygningen – det har vi fundet svaret på.

Fredericia: Der har ikke været meget liv i bygningerne, der tidligere har huset Midtbyklubben og endnu tidligere været den gamle Helseforening på Ahlmanns Plads i Norgesgade.

Det så ud til at ændre sig, da det i starten af året kom frem, at skaterne skulle bruge lokalerne – for en periode. Den plan valgte skaterne dog at sige nej til, og de har siden maj skatet og lavet tricks under åben himmel ved Ungdommens Hus. Skaterne har endnu ikke fundet deres faste base endnu.

Men hvad er planen så for bygningerne, der ligger side om side med allerede eksisterende parkeringspladser? Det spørgsmål stillede en læser Fredericia Dagblad, og nu er svaret fundet.

- Det er planlagt, at det skal rives ned i starten af 2020, og planen er, at der skal være flere parkeringspladser, lyder det fra René Olesen, koncernchef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune.

I tidernes morgen blev Midtbyklubben flyttet fra adressen i Norgesgade, fordi der var konstateret skimmelsvamp og rotter i lokalerne. I dag bærer bygningerne tydeligt præg af manglende vedligehold gennem årene.

Annonce

Derfor bringer vi historien

Med jævne mellemrum bringer vi en historie, der udspringer af et spørgsmål eller en undren – stillet direkte fra en af vores brugere.Det er en del af et nyt projekt, som hedder ”Byen spørger – vi svarer”.

Her har du nu et sted at gå hen, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende byudvikling i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på jeres spørgsmål. Men vi har brug for din hjælp og dit input.

På vores hjemmeside, www.frdb.dk, kan du finde den spørgeformular, du skal bruge for at sende os dit spørgsmål eller undren. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt, se tidligere besvarede spørgsmål og meget mere.

For dyrt

René Olesen lægger heller ikke skjul på, at det ville kræve en ualmindelig kærlig hånd, hvis de skulle kunne bruges til noget andet.

- Der er for store vedligeholdelsesomkostninger, og det var også kun midlertidigt, skaterne skulle have brugt lokalerne, siger koncernchefen.

Skaterne valgte at sige nej til det midlertidige sted – netop fordi, det var midlertidigt. Planen er, at deres næste sted bliver et permanent et af slagsen.

Lokalerne på parkeringsarealet mellem Norgesgade og Vester Voldgade har stået tomme i omkring 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce