Annonce
Læserbrev

Har vi skabt et system, hvor en hel befolkning er gjort til slaver?

Man skal ikke stå der længe, før man opdager, at ordet "arbejde" er det hyppigst forekommende navneord i Vejles værtshuse.

Læserbrev: Var man et væsen, måske fra et andet solsystem, der kunne kaste et køligt blik på jordens og menneskets historie, tror jeg, dette væsen ville undres over vort lille lands historie.

Vi tilhører jo nok det eneste land, hvor et flertal stadig mener, at arbejde er livets mening.

Vi får vor status og vor identitet gennem vor position i arbejdshierarkiet.

Denne opfattelse er så almindelig, at det fremmede væsen, der iagttager os, måske vil mene, at man i Danmark har skabt et system, hvor en hel befolkning er gjort til slaver af landets ledere.

Egentlig bør vi jo ikke sammenligne os, som vi plejer, med lande som de andre skandinaviske nationer og eventuelt Holland, men i stedet ligner vi vel mest de gamle flodkulturer Babylon og Niniveh, der hvilede på omfattende slaveri.

Vor arbejdsmoral er et protestantisk fænomen, der trængte igennem med lutherdom og calvinisme i reformationstiden.

Jeg er en af de få danskere, der regelmæssigt går på pub, og man skal ikke stå der længe, før man opdager, at ordet "arbejde" er det hyppigst forekommende navneord i Vejles værtshuse.

Det næsthyppigste tema er forhold, der relaterer til penge.

Det kan blive temmeligt ensformigt at høre på, men står man der længe nok, kan man være heldig at løbe på kunder, som interesserer sig lige så lidt for disse emner som mig.

Annonce
Børge Fruelund Jensen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Annonce