Annonce
Debat

Har vi valgt den forkerte kommune at bo i?

Læserbrev: Som relativ ny tilflytter til kommunen har jeg flere gange undret mig, når jeg læser om Kolding kommunes byplanlægning. For 18 måneder siden flyttede vi fra Hillerød til Kolding, dels fordi min mand havde fået nyt arbejde i Trekantområdet, og dels fordi vi havde fundet en byggegrund i landsbyen Eltang, 2 km udenfor Nr. Bjert.


Lige nu er der ved at blive lagt sidste hånd på en tiltrængt forskønnelse af bymidten i Kolding. Stor ros til arkitekter, brolæggere, gartnere mm. for både en flot overordnet plan og veludført arbejdet


Der var mange gode grunde til at vælge Kolding Kommune til, men nu sidder jeg tilbage med en følelse af, at jeg måske har valgt en forkert kommune at bosætte mig i. For at lære min nye kommune at kende læser jeg ugentligt både Ugeavisen Kolding og JyskeVestkysten, og jeg undrer mig ofte over det, jeg læser omkring byudviklingen.

Lige nu er der ved at blive lagt sidste hånd på en tiltrængt forskønnelse af bymidten i Kolding. Stor ros til arkitekter, brolæggere, gartnere mm. for både en flot overordnet plan og veludført arbejdet. Som jeg har forstået visionen, vil man gerne tiltrække mere liv til bymidten til gavn for mangfoldigheden af forretninger i bybilledet og som en modvægt til Kolding Storcenter.

Det undrer mig dog, at man ikke fremtidssikrer bymidten og gør alle forretninger tilgængelig for både gangbesværede og folk med barnevogn/ klapvogn. Der er forholdsvis mange butikker, der har trappetrin op til butikkerne, som fysisk handikappede så forsat ikke kan benytte, og hvad med forældre, der bare ikke har lyst til at efterlade deres børn i barnevognen på gågaden, hvis de vil handle?

Nogle butikker har selv løst problemet ved at lægge en rampe ud, som folk kan benytte, men det da burde ikke være nødvendigt. I forbindelse med, at Esbjerg i 2014 begyndte at renovere gågaden med bl.a. ny belægning, var man fremsynet nok til, at der nu er lavet niveaufrit adgang til alle butikker i gågaden. Hvorfor har man ikke tænkt det ind i Kolding?

Igennem de sidste par måneder er der i Ugeavisen Kolding og JyskeVestkysten blevet beskrevet flere store vejprojekter som f.eks. et vejanlæg til 46 millioner ved Tankedalsvej og flere af kommunens 10 nye boligudstykninger. For mig at se, skyder Kolding Kommune med spredehagl i forhold til boligudstykninger i stedet for at sikre, at de igangværende udstykninger bliver gjort færdige førend, der startes op en masse andre steder. Det vil give tilfredse borgere, der så kan anbefale andre at flytte til byen!

Vi købte en byggegrund i Eltang i foråret 2019 bl.a. fordi, der, ifølge lokalplanen, er planlagt en cykelsti til Nr. Bjert. Den vil ifølge kommunens beregning koste cirka 2 millioner kr.

Ved at anlægge cykelstien sikrer man både, at skolebørnene fra 7. klasse kan cykle til skole i Nr. Bjert uden, at de risikerer at blive påkørt på deres stærk trafikerede skolevej: Nr. Bjertvej, og det vil både være en miljø- og sundhedsmæssig gevinst, hvis borgere i Eltang kan cykle til indkøb, arbejde og fritidsaktiviteter. Fra Nr. Bjert er der nemlig forbindelse til Kolding Kommunes øvrige cykelstier. Nu er mit spørgsmål til kommunen: hvornår får vi en cykelsti?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce