Annonce
Fredericia

Hasteindsats i kommunen: 4000 ansatte skal forholde sig til nye corona-krav

Fredericia Kommune opfordrer alle 4000 kommunalt ansatte til at reagere, hvis de har været i nogle af de corona-smitteramte områder i Norditalien, Kina, Iran eller Sydkorea. Er man en af de 1000-1500 ansatte i ældreplejen, skal man blive hjemme, hvis man er kommet hjem fra et af områderne indenfor de seneste to uger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Alle kommunalt ansatte får besked i deres e-boks om straks at melde retur, hvis de har været i coronavirus-ramte områder inden for de seneste to uger. Ansatte i plejen skal blive hjemme, andre skal i dialog med deres leder. Pårørende og leverandører skal holde sig fra plejehjem og bosteder, hvis de har været i udsatte områder i perioden.

Fredericia: Alle ansatte i Fredericia Kommune modtager onsdag et brev i deres elektroniske brevkasse om, at de skal reagere, hvis de har været på ferie i et af de kritiske områder i Norditalien, Kina, Iran eller Sydkorea, hvor der er risiko for smitte med corona-virus. Er man en af de 1000-1500 ansatte i ældreplejen, skal man blive hjemme, hvis man er kommet hjem fra et af områderne indenfor de seneste to uger.

- Vi går med livrem og seler i øjeblikket. Vi sendte den første mail ud kl. 4.58 i morges, så vi var sikre på at ramme det første hold, som møder ind i plejen i dag. De har fået besked på at blive hjemme, hvis de har været i et af områderne. Indtil videre er der ingen, som er omfattet, siger kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

Kommunen har været i beredskab siden torsdag i sidste uge, men meldingen fra Sundhedsstyrelsen tirsdag aften om, at alt sundhedspersonale skal blive hjemme, hvis de har været i de berørte områder, har skærpet situationen.

- Vi har fuldt fokus på det, og det gælder først og fremmest de borgere, der kan være udsatte. Altså beboere på plejehjem og vores ældre borgere i hjemmene, siger Susanne Eilersen (DF), formand for sundhedsudvalget.

Bliv hjemme i 14 dage

Sundhedsstyrelsen skærpede tirsdag beredskabet omkring udbredelse af corona-virus.

Sundhedspersonale skal blive hjemme indtil 14. dag fra udrejse fra risikoområderne:

Kina: Hele landet, pånær Taiwan, Hong Kong og Macau.

Sydkorea: Provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu

Iran: Hele landet.

Italien:Regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto.

Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen alle andre til at tage samme forholdsregler.

Annonce

Alle skal tænke sig om

Alle 4000 kommunalt ansatte har fået en besked i deres eboks om, hvordan de skal forholde sig.

- Der er medarbejdere, som er i direkte kontakt med ældre og svagelige, men der er også medarbejdere i institutioner, hvor der er andre udsatte grupper. Det kan være eksempelvis på vores specialinstitution Stendalen. Hvis der er medarbejdere, som er kommet hjem fra de berørte områder og er i tvivl, så skal de kontakte deres nærmeste leder, som er i kontakt med vores hygiejnesygeplejeske. Er hun i tvivl, kontakter hun Sundhedsstyrelsen, siger Annemarie Zacho-Broe.

Kommunen informerer desuden bredt ud, for det er ikke kun medarbejderne, der skal tænke sig om.

- Det handler også om pårørende, der vil besøge deres ældre hjemme eller på plejehjem. Er de kommet hjem fra de pågældende områder, så skal de undlade at komme på besøg. Det gælder både hensyn til deres egne og til de øvrige beboere, siger Susanne Eilersen.

Annonce

Obs hele vejen rundt

Men ikke kun pårørende skal tænke sig om. Det gælder også alle de leverandørerer, som dagligt runder kommunens plejecentre, bosteder, aktivitetscentre og institutioner.

- Vi er i gang med at sikre, at vi får kontaktet alle leverandører, så vi er sikre på, at de også forholder sig til det her, understreger Annemarie Zacho-Broe.

Der er nedsat en tværfaglig krisestab i forhold til den aktuelle smitterisiko.

- Vi arbejder lige nu på at få et overblik over, hvordan det ser ud på medarbejdersiden. De ansatte skal melde tilbage straks, hvis de er nødt til at blive hjemme, siger Annemarie Zacho-Broe.

Der vil også blive taget kontakt til Ældre Sagen og andre organisationer for at sikre, at budskabet om forholdsreglerne bliver fulgt.

I Sundhedshuset vil der gælde samme regler om at blive væk, hvis man er kommet hjem fra de berørte områder indenfor 14 dage.

- Vi sætter information op ved indgangen, oplyser Annemarie Zacho-Broe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce