Annonce
Erhverv

Havnen er ramt og krydstogtskibe aflyses - men der kommer fortsat gods

Årets to første krydstogtbesøg i Frederica bliver ikke til noget. Det slår direktøren for ADP, Rune D. Rasmussen fast, efter statsminister Mette Fredeiksen fredag aften meddelte, at kun rejsende med "anerkendelsesværdige" formål får lov til at komme ind i landet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
- På den korte bane er vi rigtig hårdt ramt, men vi bidrager til, at tingene ruller, siger direktøren for ADP, Rune D. Rasmussen. Han fortæller samtidig, at der som følge af grænselukningerne er indført nye procedurer på havnen.
Annonce

Fredericia: Hos ADP, der driver havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg, følger man nøje med i myndighedernes udmeldinger og restriktioner angående coronavirus.

Senest betyder statsminister Mette Frederiksens udmelding om grænselukninger, at der er indført nye procedurer. Det fortæller direktøren for ADP, Rune D. Rasmussen, der samtidig oplyser, at havnen derudover vil blive serviceret som vanligt for at sikre vigtige forsyningskanaler.

- I og med at grænserne er lukket, har vi en sikkerhedsmæssig opgave i at sikre, at der ikke er besætning, der går fra borde. Det har vi allerede sat en procedure i gang for, som er eksekveret. Vi har fortsat bemanding på og sidder time fra time og dag til dag og følger med i foranstaltningerne, så vi kan implementere dem hurtigst muligt - både i Fredericia, Middelfart og Nyborg, siger Rune D. Rasmussen.

Han fortæller, at det i forvejen er sjældent, at besætningen går fra borde, men det, der er ekstraordinært indført, er, at frem til 13. april skal kaptajner skrive under på, at besætningerne ikke forlader skibene. På havnen overvåger personale via kamera og fysisk tilstedeværelse på kajen, at retningslinjerne bliver fulgt.

Annonce

To krydstogtskibe lægger ikke til kaj

Direktøren forventer ikke flere skibe end sædvanligt. Han fortæller, at containertrafikken allerede er påvirket af corona-situationen, hvilket også rammer havnen.

- Verden skal fungere, og mange af de ting, vi får ind, er noget, der skal bruges til at få verden til at fungere, så det skal nok komme igen. På den korte bane er vi rigtig hårdt ramt, men vi bidrager til, at tingene ruller. Som havnevirksomhed og kritisk infrastruktur er vi tæt på foranstaltningerne, og vi følger dem til punkt og prikke, og hvis vi føler, at vi har brug for at gøre noget ekstra i forhold til det, så gør vi også det, siger Rune D. Rasmussen.

Den seneste udmelding betyder samtidig, at der ikke kommer krydstogtskibe til Fredericia. Både 28. marts og 3. april skulle krydstogtskibe have lagt skibe til kaj, men disse ligger altså før 13. april, hvor grænselukningen foreløbig gælder til.

- Krydstogtskibene var i forvejen ramt af mange aflysninger. Det, der sker helt automatisk sker nu, hvor grænserne lukker, er, at ingen må få passagerer fra skibet og over på kajen. Der går nogle dage, hvor rederierne skal have et overblik, og nogle er allerede sejlet, men vi forventer helt klart aflysninger, siger Rune D. Rasmussen.

I torsdags meddelte ADP, at havnevirksomhedens administrative medarbejdere de kommende uger arbejder hjemmefra, og alle planlagte møder vil som udgangspunkt blive afviklet som telefonmøder eller udskudt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce