Annonce
Alarm 112

Held forhindrede brand midt i byen i at udvikle sig: - Få nu fat i en røgalarm

En lille ting kan gøre en stor forskel. Der var ingen brandalarm i en lejlighed i Bjergegade, da der udbrød brand i en stikkontakt onsdag aften. Heldigvis stod den mandlige beboer op af uvisse årsager, selvom han var gået i seng. Arkivfoto: Kristian Djurhuus

Fredericia: En mand i Bjergegade var onsdag aften gået i seng, da et eller andet alligevel fik ham ud af sengen. Og heldigvis for det.

Det viste sig, at der i mellemtiden var gået ild i en stikkontakt bag køleskabet, hvilket gav en del røg – den såkaldte elektronikrøg, der har en karakteristisk og stærk lugt.

Det siger indsatsleder ved TrekantBrand, Hans-Egon Bendorff:

Annonce

- Der var flammer og stærk lugt, så vi ventilerede boligen. Men beboerne var gået i seng, så det var heldigt, at de opdagede branden. Ellers kunne det have gået grueligt galt.

I lejligheden var der nemlig ingen brandalarm, og sådan en kan i sådan en situation være altafgørende. Beboerne fik dog hurtigt alarmeret brandvæsenet.

- Jeg kan kun igen opfordre til, at folk anskaffer sig en brandalarm. Det er så vigtigt, og jeg havde heldigvis en ekstra liggende i bilen, som parret fik af mig. Så nu er der brandalarm i lejligheden, slår Hans-Egon Bendorff fast.

Brandvæsenet blev nødt til at brække noget af den såkaldte kabel-kanal ned for at komme ned bag stikkontakten, da ilden havde bredt sig den vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce