Annonce
Kultur

Tv-klumme: 'Korpset' er meningsløse ydmygelser af kendte

Og her sidder de så. Fordi instruktøren siger, at de skal. Foto: Lars E./TV2

Rikke Hørlykke, 44 år, mor til to og tidligere håndbold-darling, kan nu opleves som en sej og veltrimmet udgave af Sisyfos løbe op og ned ad en bornholmsk skråning slæbende på stadigt større sten, fordi ...

Tja - meningen med de voldsomme anstrengelser, hun og andre udsætter sig for i den nye sæson af TV2's "Korpset", er svær at få øje på. Hørlykke begrunder i første afsnit, at hun generelt søger udvikling i sit liv, og at det er udviklende for hende at mærke grænser.

Og det kommer hun sandelig også til. Under ledelse af tre tidligere elitesoldater - blandt andre Thomas Rathsack - gennemlever Hørlykke sammen med 11 andre kendte og semikendte danskere et forløb inspireret af optagelsesprøverne for danske elitesoldater. I dette tilfælde en uge på Bornholm, hvor deltagerne presses ud over alle normale grænser både fysisk og psykisk, og hvor de sendes hjem, hvis de fejler eller giver op.

Jeg fristes til at citere min salig mormor, hvis faste vending var "Hvad skal det til for?", når en undren blev for stor.

For mens det for kommende elitesoldater - eller folk, der drømmer om at blive det - giver mening at blive maksimalt presset for at få testet evnen til at kunne bide smerter, sult, søvnmangel og ydmygelser i sig, virker det som komplet spild af tid, at en Hørlykke eller en tidligere cykelrytter som Bo Hamburger skal deltage i øvelser, hvor det ligner, at de brænder mere energi af, end en vindmølle i rask vestenvind kan levere.

Om overlevelsesprogrammer

Første afsnit af TV2's "Korpset" sendes mandag 8. marts klokken 20. Programmet kan også streames fra TV2 Play. På DR TV kan man streame tidligere sæsoner af "Alene i Vildmarken" - både de danske og amerikanske. I sommer søgte DR deltagere til en ny sæson.

Deltagerne konkurrerer selvfølgelig indbyrdes - der kan kun være én vinder - og i det ligger et personligt drive for de medvirkende. De kæmper om at have de største nosser, for nu at udtrykke det på plat-dansk. Og måske også for at (ved-)blive at være kendte.

Det er fjerde gang, at TV2 sender "Korpset", men første gang, at der er lige mange mænd og kvinder, og at holdet består af i-god-form-kendte. Udfordringerne er de samme for de to køn, hvad enten det handler om at tæve løs på hinanden, blive kommanderet ud at sidde i fuld uniform i havvand eller slæbe uendeligt mange kilo op og ned og frem og tilbage, samtidig med at de afkræves en konstant positiv attitude.

Det er ligegyldigt tv, men skal nok blive populært alligevel, fordi vi mennesker har hang til krig og konkurrence. Der er en grum fascination i at se andre mennesker presset til blod, sved og tårer, mens vi putter i sofaen, og underholdningsværdien bliver ikke mindre af, at det nu er de kendte, der skal knække på stribe i den bedste sendetid. Måske med det resultat, at de vil afsløre nye tabloide sider af sig selv under den frivillige voksenmobning.

På en måde er udsendelsen en smagløs parodi på mennesker, som har prøvet strabadserne i virkeligheden og været i ægte livsfare - som traumatiserede soldater og torturofre. Og derfor bliver det lidt som at iføre sig bukser med præ-fabrikerede huller i  for at ligne fattigrøve og hjemløse.


Derfor bliver det lidt som at iføre sig bukser med præ-fabrikerede huller i  for at ligne fattigrøve og hjemløse.

Uddrag af klummen


Hvis man ellers godt kan lide at se overlevelsesprogrammer, og det kan jeg, så er der mange flere vitaminer i "Alene i vildmarken". Det er også en konkurrence, hvor deltagerne presses vanvittigt hårdt, men ikke af højtråbende instruktører, der har magten til at kassere dem, men af naturen, ensomheden og kampen for at få mad på bålet. 

Her er stamina også en vigtig ingrediens, og her er trods alt noget at lære - også for os sofaputtere, der gerne vil udvikle os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce