Annonce
Jelling

Henriettes eventyrspejl har været vidne til lykke, livskrise og nye løsninger

Henriette Nielsen flyttede fra pulserende Aalborg til lille Jelling for 13 år siden. I dag kan hun ikke forestille noget bedre sted at være frisør. Foto: Jørgen Hasseriis
Henriette Nielsen fra Eventyrspejlet er glad for sine mange, dybe snakke med kunderne. For syv år siden var hun selv ved at dø af meningitis.
Annonce

Jelling: "Fra betonbro til blomsterbed". Ikke den vildeste titel på en spændingsroman, men skulle man skrive en roman om frisør Henriette Nielsens liv, kunne den måske lyde sådan.

En spændingsroman er det i hvert fald, for det har været noget af en rejse, frisøren bag Eventyrspejlet på Stationsvej har været igennem, siden hun for 13 år siden flyttede fra Aalborg til Jelling.

Vores fag kan godt blive overfladisk og upersonligt. Det har jeg ikke lyst til. Jeg frygter for sladder. Det er så let at tale om andre, men vi burde vise hinanden mere respekt. Vi skal tale om os selv i stedet for. Det her liv er slet ikke så glansbilledagtigt.

Henriette Nielsen, frisør

Annonce

Kunne have været død

Hun har i dag fået øjnene op for, at små byer ikke nødvendigvis er livløse - snarere tværtimod. Den dengang 32-årige aalborgensiske frisør var flyttet til "den lille flække" sammen med sin kæreste fra Sønderjylland. Det var et kompromis at finde et sted, og så mødtes de på midten, i Jelling.

Henriette Nielsen åbnede her sin første salon hjemme i den private villa i sydbyen, så hun spekulerede dengang over, om det nu ville gå:

- Vil de lokale mon acceptere mig?

"Eventyrspejlet" blev navnet på salonen, og det spejl kom siden til at være vidne til lykke, livskrise og nye løsninger. Undervejs røg Henriette Nielsen nemlig ind i et brudt parforhold og blev kort efter ramt af meningitis.

Det er små syv år siden, og havde hendes dengang 10-årige søn ikke ringet til alarmcentralen med det samme, fordi han ikke kunne vække sin mor, havde Henriette ikke været levende i dag.

Siden fulgte blodforgiftning, blodpropper, stabilisering, genoptræning og et hav af behandlinger og så en arbejdsmæssigt snegle-langsom tilbagekomst. Da hun startede i salonen igen i november 2013 efter ni måneders lukning, sagde lægen nemlig, at hun kun måtte arbejde to gange fire timer om ugen - og kun øge timetallet med en halv time om ugen.

Annonce

Life isn't perfect

I sit tilbageblik på sygdomsforløbet er Henriette Nielsen taknemlig for den store støtte, hun har fået af de lokale kunder.

- De har nærmest været som familiemedlemmer for mig. De har ringet, de har spurgt til mig, og jeg har fået blomster. Opbakningen har været stor, smiler hun og bedyrer, at Jelling har overskredet alle hendes forhåbninger.

Da hun åbnede igen, var det i et lokale på Jernbanevej, inden hun i maj 2015 flyttede over i Runecentret i det tidligere Sydbank-lokale. End ikke da var hun klar til at arbejde på fuld tid.

Følelsen af at have været igennem denne storm af op- og nedture, at have været ude af sit fag og tilbage igen, ja, ude af livet og tilbage igen, har kastet et nyt skær ind over hendes snakke med kunderne. Men som et stort skilt i salonen formulerer det:

- Life isn't perfect, but your hair can be.

Runecentret

I en serie sætter vi fokus på Runecentret.

Runecentret var oprindeligt et mejeri, men blev i 1976 overtaget af Niels Kjærgaard, der i 1978 i en løbende proces omdannede bygningen til et butikscenter.

Centret har i dag seks butikker, en hæveautomat og 10 lejelejligheder.

Det aktuelle renoveringsprojekt byder på et nyetableret centertorv og en renoveret Stationsvej. Det sker i et samarbejde mellem Vejle Kommune, Jelling Lokalråd og Runecentret A/S.

Budgettet er på næsten ni millioner kroner, hvoraf Runecentret A/S selv finansierer den del, der er renoveret på pladsen foran centret.

Annonce

En ring mere på

Og at livet er lidt sværere at få styr på end håret, gør ikke den tidligere storbypige noget. Tværtimod, for det giver nogle helt fantastiske samtaler, mener hun.

- Jeg har noget særligt med mine kunder. Det er også derfor, jeg ikke vil have nogen ansatte. Jeg er mig selv, og det er en del af den loyalitet, jeg viser kunden, siger Henriette Nielsen... med den tilføjelse, at hun er åben for en kosmetolog, massør, negletekniker, ja måske endda en frisør, der vil leje sig ind i hendes salon med lidt nyt i ærmet til Jelling.

- Bare det er en, som forstår vigtigheden i de tætte relationer med sine kunder, pointerer hun.

- Vores fag kan godt blive overfladisk og upersonligt. Det har jeg ikke lyst til. Jeg frygter for sladder. Det er så let at tale om andre, men vi burde vise hinanden mere respekt. Vi skal tale om os selv i stedet for. Det her liv er slet ikke så glansbilledagtigt, siger hun.

Og i alle disse snakke er der naturligvis også plads til solstrålehistorier. Snart får hun nemlig en ring mere på, afslører hun med et varmt smil:

- Jeg skal giftes til august.

I dag kan Henriette Nielsen igen smile i spejlet til kunderne. For syv år siden var hun tæt på at dø... Foto: Jørgen Hasseriis
I arbejdet med kunderne kan Henriette Nielsen godt lide den eksklusivitet, der ligger i bare at være hende og kunden. Det giver snakke, mener hun. Foto: Jørgen Hasseriis
I salonens spejl er der plads til eventyr - ikke kun når det gælder håret, men også hvis man vil være ærlig over for sig selv og åbne op for nogle af de svære ting i livet. Det er frisør Henriette Nielsens filosofi. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Fredericia

Fredericia fortsætter ned ad liste: Kun få tilfælde af coronavirus registreret onsdag

Fredericia For abonnenter

Fredericia skal have flere uddannelser: 60 mio. kroner sat i spil til campus i Kanalbyen

Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Annonce