Annonce
Fredericia

Her er de tre nominerede til Handicapprisen

Sidste år gik Handicapprisen til Brian Nuppnau (t.h.), der modtog prisen af formanden for Fredericia Handicapråd, Niklas Andersen (t.v.). Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
3. december bliver Handicapprisen uddelt. Blandt de nominerede gemmer sig en forening, en butik og en person.
Annonce

Fredericia: Det bliver enten G94's multihold, Vestbyens Herretøj eller Kristine Petersen, som snupper årets Handicapprisen, som uddeles 3. december klokken 18 af Fredericia Kommune og Handicaprådet.

Det står klart, efter at man har valgt at indsnævre de 11 indstillinger, som man havde modtaget.

- Det er alle nogle rigtig gode indstillinger, og de viser, at der er rigtig mange gode folk i vores kommune, som virkelig gør en indsats for at inkludere handicappede borgere som en aktiv del i samfundet, siger Niklas Andersen, som er formand for Handicaprådet i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune, hvor der står mere om baggrunden for de tre nominerede.

Annonce

Afsløres på nettet

I indstillingen for G94's multihold står der blandt andet:

”På Multiholdet er der plads til forskellighed - og alle er velkomne. Her er kram, anerkendelse og godt humør i rigelige mængder, og efter træningen går alle glade og trætte hjem."

For Vestbyens Herretøj er det butikkens fokus på rummelig service, som har ført til indstillingen:

"Ud over at de yder en fremragende service, sørger de for, at beboerne på Kobbelgaarden 3 og Ullerupdalvej 90-96 får en rigtig, rigtig god oplevelse. Beboerne er både fysisk og psykisk udfordret, og Henrik og hans personale formår at tage udgangspunkt i den enkelte borger, som bliver set, hørt og husket ved navn."


Det er alle nogle rigtig gode indstillinger, og de viser, at der er rigtig mange gode folk i vores kommune, som virkelig gør en indsats for at inkludere handicappede borgere som en aktiv del i samfundet.

Niklas Andersen, formand for Handicaprådet


Sidste nominerede er Kristine Petersen, som er daglig koordinator for en gruppe lettere udviklingshæmmede i Fredericia. Grow Your Life er navnet på aktivitets- og fritidstilbuddet, som hører under Frivilligcenter Fredericia.

”Det har været nødvendigt at tænke ’ud af boksen’ her under Covid-19, og Kristine har - med input fra borgere og frivillige - været god til at arrangere forskellige ’sammen-hver-for-sig’-aktiviteter, fx banko og quiz via Messenger, uddeling af hyggeposer og pizza m.v."

På grund af smittefare med coronavirus bliver årets pris ikke afsløret ved et arrangement. I stedet bliver der produceret en lille hyldestfilm, der kan ses på fredericia.dk og kommunens Facebookside fra torsdag klokken 18.

Handicapprisen består af et diplom og en kunstpokal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce