Annonce
Læserbrev

Her er mine vigtigste ønsker til en ny regering

De skal have lov til at være syge i ro og fred, indtil deres læger siger, at nu er de raske nok til at arbejde. Så kan man gå i gang med at jage dem med diverse jobafklaringer og andet mystisk.

Læserbrev: Jeg ønsker mest af alt bedre forhold for vore ældre. Hvornår er der nogen, der har sagt noget om minimumsnormeringer på det område?

Nej vel, det er der ingen stemmer i.

Men minimumsnormeringer i daginstitutioner, en pædagog til tre vuggestuebørn og en til seks i børnehaven, jeg synes, det er frås, når man ser, hvordan normeringen er på plejehjem.

Dér kan man som ansat have til opgave at passe fem til seks ældre, ja, måske endda flere - vel at mærke ældre, som er så dårlige, at det er totalpleje, for de ældre, der kan klare sig bare nogenlunde, de tilhører hjemmeplejen, som er endnu dårligere bemandet.

Jeg har selv arbejdet på området i mange år, og det, jeg har set, er ikke værdigt.

Efterhånden er det ni år siden, jeg holdt, men jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke er en del af det mere; det er kun blevet værre, efter jeg holdt.

Jeg tænker også, det må blive noget af en opdagelse for de børn, der har været vant til så mange pædagoger omkring sig, at komme i skole, hvor der så pludselig kun er en pædagog til 20-25 børn i en klasse.

Dér skal de jo også lære og udvikle sig, så lad nu være med at handle på et klip, der blev vist på TV 2 med den grædende pige. Min mening er, det var konstrueret. Ikke at jeg synes, det er i orden, at er barn græder og er ulykkelig, men personalet, der ikke greb ind, er utilgiveligt, men løser minimumsnormering det?

Og så ønsker jeg, at der er fagligt personale nok på sygehuse og i psykiatrien, at der er praktiserende læger nok, så alle kan komme til læge, når de har brug for det, samt bedre økonomi til dem, der er syge og ikke kan arbejde.

De skal have lov til at være syge i ro og fred, indtil deres læger siger, at nu er de raske nok til at arbejde. Så kan man gå i gang med at jage dem med diverse jobafklaringer og andet mystisk.

Kontanthjælp er kun for dem, der ikke kan arbejde eller ikke vil.

Og så skal alle være sikret tag over hovedet, uden at huslejens størrelse kan betyde, at der bliver skåret i deres penge til at leve for.

Ja, det var så nogle af mine ønsker. Jeg har mange flere, men disse synes jeg er de vigtigste. Nej, jeg glemte lige en ophævelse af gensidig forsørgerpligt.

"Og så skal alle være sikret tag over hovedet, uden at huslejens størrelse kan betyde, at der bliver skåret i deres penge til at leve for", skriver Grethe Langkjær Lauritsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce