Annonce
112

Her er overblikket: Flere ubesvarede spørgsmål i drabssag fra Erritsø

Der er en del ubesvarede spørgsmål i forbindelse med drabet i Erritsø, hvor en 58-årig mand blev stukket ihjel. En 51-årig middelfarter er sigtet i sagen. Foto: Peter Leth-Larsen
Natten mellem 4. og 5. september blev den 58-årige Kim Behrendt Jørgensen dræbt i sit hjem i Erritsø. Drabsvåbenet var en kniv, men der er stadig adskillige ubesvarede spørgsmål. Her forsøger vi at give dig overblikket over, hvad vi ved, og hvad vi ikke ved.
Annonce

Fredericia: Hvorfor skulle 58-årige Kim Behrendt Jørgensen fra Erritsø dø? Hvad var relationen mellem ham og den mand, der dagen efter fundet af den dræbte blev varetægtsfængslet og sigtet for manddrab? Hvad var motivet?

Har politiet fundet et gerningsvåben?

Hvor blev den 51-årige varetægtsfængslede mand i sagen anholdt?

Annonce

Flere spørgsmål

Spørgsmålene om drabssagen fra Erritsø hober sig op, og det er ganske få, der er blevet besvaret. Umiddelbart er der heller ikke udsigt til, at spørgsmålene vil blive besvaret og fortalt til offentligheden i nærmeste fremtid.

Fredericia Dagblad har løbende - siden fundet af den 58-årige mand torsdag 5. september om morgenen - forsøgt at finde svar på de mange ubesvarede spørgsmål. Men både politiet, anklagemyndigheden og den sigtedes forsvarer er fåmælte om baggrund, relation og efterforskningen generelt. Den primære årsag, vi bliver mødt med er, at drabssagen efterforskes, og at størstedelen af grundlovsforhøret, hvor den 51-årige blev varetægtsfængslet, foregik for lukkede døre.

Torsdag 5. september kort før klokken 8 blev politiet kaldt til Ekkodalen 32, hvor en mand blev fundet død i sit hjem. Politiet afspærrede hurtigt det meste af Ekkodalen af, og dagen igennem var der en massiv tilstedeværelse af uniformerede betjente, efterforskere, teknikere, hundepatruljer og en retsmediciner. Dødsfaldet blev med det samme undersøgt som mistænkeligt. Senere på dagen var Beredskabsstyrelsen også ved Ekkodalen, hvor de tjekkede riste i vejene. Hjemmeværnet bistod blandt andet med opretholdelse af afspærring.

Annonce

Flere gerningsmænd?

Manden, der var blevet fundet død, var den lokale Kim Behrendt Jørgensen. Han var blevet knivdræbt i sit hjem på et ukendt tidspunkt i løbet af natten mellem onsdag den 4. og torsdag den 5. september. Han var blevet stukket i både bryst- og maveregion i sådan et omfang, at han døde af overfaldet.

Torsdag 5. september om aftenen blev den nu varetægtsfængslede mand fra Middelfart anholdt. Det samme blev en 49-årig kvinde, men hun blev siden – af for pressen ukendte årsager – løsladt igen.

Anklageren ved grundlovsforhøret, Anna Holm Christensen fra anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi anmodede om dørlukning med begrundelsen om, at vidner manglede at blive afhørt, og at der var mulige gerningsmænd på fri fod.

Annonce

Lang proces

Drabssagen fra på Ekkodalen håndteres som en almindelig drabsefterforskning. Specialanklager Anna Holm Christensen, oplyser, at hun har en formodning om, at sagen om drabet på 58-årige Kim Behrendt Jørgensen kommer for retten om et halvt års tid.

- I drabssager går der normalt et halvt til et helt år, fortæller hun.

Den 51-årige sigtede i sagen nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig i manddrabs-sigtelsen. Han ønskede desuden ikke at udtale sig under grundlovsforhøret. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce