Annonce
Kolding

Her er regeringens plan for en udvidelse af motorvejen omkring Kolding

Hvis udspillet bliver til virkelighed kommer motorvejen omkring Kolding til at have seks spor på det meste af strækningen, men ifølge udspillet kommer et stykke også til at have otte spor. Arkivfoto: Søren Gylling
Regeringen har torsdag præsenteret sit trafikudspil til, hvordan man forbedrer infrastrukturen i Danmark. Det lokalefolketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) kalder en udvidelse af motorvejen "afgørende".

Kolding: Syv kilometer motorvej omkring Kolding står foran en udvidelse, hvis det står til regeringen, der torsdag præsenterede sin plan for forbedringer af infrastrukturen i Danmark.

Ifølge udspillet, der beskriver, hvordan infrastrukturen i Danmark skal udvikle sig frem mod 2035, er det således regeringens ønske, at motorvejen omkring Kolding skal udvides til at have seks spor, hvor der i dag er fire, og de steder, hvor der i dag er seks spor, skal udvides til otte.

Projektet har en forventet anlægsudgift på 600 millioner kroner.

- Udvidelsen af motorvejen rundt om Kolding er afgørende for rigtig mange af os, der i dag holder i kø til og fra arbejde. Det er vigtigt for vores erhvervslivet og dermed for bosætningen og vores kommunale økonomi og velfærd. Jeg og andre har talt og talt om behovet for udvidelse. Nu er det med i udspillet fra regeringen, og det er virkelig vigtigt, siger det lokale folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S), der i årevis har haft en udvidelse af motorvejen omkring Kolding højt på sin ønskeseddel.

Annonce

Øget sikkerhed

Sydøstjyllands Politi har tidligere fortalt til JydskeVestkysten, at motorvejen omkring Kolding er ved at løbe tør for plads, og det går ud over trafiksikkerheden. Det vil regeringens planer, hvis de bliver ført ud i livet, forbedre, da kapaciteten på motorvejen øges.

Samtidig vil udvidelsen aflaste det øvrige vejnet i området, og da trafikken generelt afvikles mest sikkert på motorvejen forventes et fald i det samlede antal ulykker i området, fremgår det af planen.

- Udvidelsen er ikke alene afgørende for os lokalt, men også for resten af Trekantområdet og Danmark, fordi vi med vores placering på Danmarkskortet er et knudepunkt. Et knudepunkt der for ofte sander til, men hvor vi nu får løst op. Det betyder besparede minutter og færre farlige situationer i forbindelse med kødannelse, siger Christian Rabjerg Madsen.

Af planen fremgår det desuden, at der skal flyttes cirka to kilometer eksisterende støjskærme, lige som cirka en kilometer støjvold skal forhøjes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce