Annonce
Fredericia

Udsigt til omkørsler: Her bliver der gravet i denne sommer

Fredericia Kommune har samlet de aktuelle vejarbejder på et kort, som kan ses på Fredericia Kommunes hjemmeside. Bliver der i løbet af sommeren givet yderligere gravetilladelser, så bliver de kommunikeret ud via facebook. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune har udarbejdet en oversigt over sommerens trafikale udfordringer i forbindelse med gravearbejder. Håber at være klar med et digitalt overblik i nærmeste fremtid.

Fredericia: I kølvandet på debatten om udsigt til langvarigt gravearbejde i Vesterbrogade har Fredericia Kommune nu lavet en oversigt over de vejarbejder, der har betydning for en stor del af trafikanterne i kommunen. Overblikskortet viser, hvilke veje der kan give trafikale gener hen over sommeren.

- Vi lytter selvfølgelig til det, når borgere og virksomheder efterspørger en bedre kommunikation om vej- og gravearbejde, senest i forbindelse med Fredericia Spildevands arbejde ved Indre Ringvej. Vi har derfor udarbejdet et samlet overblik over de vejarbejder, som ligger på centrale steder i kommunen og derfor også har betydning for mange trafikanter. Vi forventer ikke, at der kommer flere over sommeren, da der ved større opgaver skal søges om tilladelse i god tid. Det er selvfølgelig med de forbehold, der altid er, hvis der skulle opstå et akut problem, som skal løses her og nu, siger koncernchef René Olesen, Teknik & Miljø i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Annonce

Vi lytter selvfølgelig til det, når borgere og virksomheder efterspørger en bedre kommunikation om vej- og gravearbejde, senest i forbindelse med Spildevands arbejde ved Indre Ringvej.

Koncernchef for teknik og miljø i Fredericia Kommune René Olesen

Digital løsning kommer

Forår og sommer er den helt store højsæson for vej- og gravearbejder, da det er den tid på året, hvor vejrforholdene er bedst. Derfor kan der over sommeren komme ansøgninger om tilladelse til mindre arbejder, der kan give mindre trafikale gener. De arbejder meldes løbende ud som normalt via kommunens Facebook-side.

Fredericia Kommune arbejder desuden på en digital løsning, som borgere og virksomheder kan få glæde af.

- Det er os, der får ansøgninger om gravetilladelser og efterfølgende udstikker dem. Når vi har givet gravetilladelserne, er det planen, at vi vil samle dem på et digitalt kort, så borgerne kan følge med, siger René Olesen til Fredericia Dagblad.

Ved at tage udgangspunkt i gravetilladelserne, sikrer man, at alle gravearbejder er indeholdt. Det vil omfatte arbejde, som både Fredericia Spildevand og Energi og andre forsyningsselskaber har sat i gang.

- Jeg håber, at vi kan være klar med et kort i det tidligere efterår. Vi skal være sikre på, at vi får gjort det rigtigt, siger René Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Midt i sorgen over Quasim: Stærke ord til unge om at tænke sig om

Læserbrev

Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde slå plat på det tragiske dødsfald

Læserbrev: Ligesom alle andre i Fredericia læste vi nyheden om det uhyggelige skuddrab i mandags med stor forfærdelse. Det kræver et uhyre afstumpet menneske, for at man kan vælge at dræbe en 24-årig ung mand og efterlade en familie med det største tab, man kan forestille sig. Vores tanker går til den efterladte familie og venner samt til de beboere i Korskærparken, som nu endnu en gang skal forholde sig til uvidenhed og fordomme om deres boligområde. Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde Susanne Eilersen slå plat på det tragiske dødsfald. Hun havde nemlig hørt, at der havde været spændinger imellem nogle grupperinger, og hun var derfor af den overbevisning, at byrådet var ført bag lyset i de tilbagemeldinger, man har fået, som har talt om en positiv udvikling i boligområdet. Det lyder næsten som om, Susanne Eilersen beskylder politiet for at male et skønmaleri af Korskærparken, og det er hun åbenbart så fortørnet over, at hun har behov for at angribe dem på samme dag, hvor drabet er sket. I udgangspunktet kommer det ikke bag på os, at en person fra DF vil misbruge et tragisk drab for at fremstille sig som "tough on crime". Det har de gjort før. Men vi havde måske en naiv tro på, at Susanne Eilersen ville være sin viceborgmester-titel voksen og sikre politiet arbejdsro og beboerne plads. Hvis hun havde ventet et par timer med at konspirere om "tilstanden" i Korskærparken, ville hun have hørt, at alle respektive organer i Korskærparken lige fra politi, Den boligsociale Helhedsplan, frivillige og den samlende paraplyforening Korskær var voldsomt overraskede over dette. Det er en enorm mangel på respekt for de mennesker, som knokler både arbejdsmæssigt og frivilligt for at gøre området attraktivt, når man med et trylleslag dømmer det ude, fordi man tilfældigvis vælger at stole mere på løse rygter end de instanser, som rent faktisk ved, hvad de taler om, og som har deres daglige gang i Korskærparken. Vi håber, at beboerne kan passe på hinanden og ikke lader sig påvirke af en politiker, som forsøger at score billige points ved at puste til den frygt, som selvfølgelig kommer ovenpå denne triste episode.

Fredericia

Se video: Mindesamvær i Korskærparken for afdød 24-årig

Annonce