Annonce
Fredericia

Udsigt til omkørsler: Her bliver der gravet i denne sommer

Fredericia Kommune har samlet de aktuelle vejarbejder på et kort, som kan ses på Fredericia Kommunes hjemmeside. Bliver der i løbet af sommeren givet yderligere gravetilladelser, så bliver de kommunikeret ud via facebook. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune har udarbejdet en oversigt over sommerens trafikale udfordringer i forbindelse med gravearbejder. Håber at være klar med et digitalt overblik i nærmeste fremtid.

Fredericia: I kølvandet på debatten om udsigt til langvarigt gravearbejde i Vesterbrogade har Fredericia Kommune nu lavet en oversigt over de vejarbejder, der har betydning for en stor del af trafikanterne i kommunen. Overblikskortet viser, hvilke veje der kan give trafikale gener hen over sommeren.

- Vi lytter selvfølgelig til det, når borgere og virksomheder efterspørger en bedre kommunikation om vej- og gravearbejde, senest i forbindelse med Fredericia Spildevands arbejde ved Indre Ringvej. Vi har derfor udarbejdet et samlet overblik over de vejarbejder, som ligger på centrale steder i kommunen og derfor også har betydning for mange trafikanter. Vi forventer ikke, at der kommer flere over sommeren, da der ved større opgaver skal søges om tilladelse i god tid. Det er selvfølgelig med de forbehold, der altid er, hvis der skulle opstå et akut problem, som skal løses her og nu, siger koncernchef René Olesen, Teknik & Miljø i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Annonce

Vi lytter selvfølgelig til det, når borgere og virksomheder efterspørger en bedre kommunikation om vej- og gravearbejde, senest i forbindelse med Spildevands arbejde ved Indre Ringvej.

Koncernchef for teknik og miljø i Fredericia Kommune René Olesen

Digital løsning kommer

Forår og sommer er den helt store højsæson for vej- og gravearbejder, da det er den tid på året, hvor vejrforholdene er bedst. Derfor kan der over sommeren komme ansøgninger om tilladelse til mindre arbejder, der kan give mindre trafikale gener. De arbejder meldes løbende ud som normalt via kommunens Facebook-side.

Fredericia Kommune arbejder desuden på en digital løsning, som borgere og virksomheder kan få glæde af.

- Det er os, der får ansøgninger om gravetilladelser og efterfølgende udstikker dem. Når vi har givet gravetilladelserne, er det planen, at vi vil samle dem på et digitalt kort, så borgerne kan følge med, siger René Olesen til Fredericia Dagblad.

Ved at tage udgangspunkt i gravetilladelserne, sikrer man, at alle gravearbejder er indeholdt. Det vil omfatte arbejde, som både Fredericia Spildevand og Energi og andre forsyningsselskaber har sat i gang.

- Jeg håber, at vi kan være klar med et kort i det tidligere efterår. Vi skal være sikre på, at vi får gjort det rigtigt, siger René Olesen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce