Annonce
112

Himlen åbnede sluserne og gav store problemer i Trekantområdet: Vandet har svært ved at løbe væk

Trekantområdet: Fredag væltede regnen ned over Trekantområdet, som endnu engang havde svært ved at tage imod vandmasserne. Især Vejle og Kolding blev hårdt ramt.

- Fredericia har ikke været særlig hårdt ramt. Det var særligt Kolding og Vejle på grund af åerne, som løb over bredderne. Det gav vand, som strømmede mod husene og nogle steder ind i husene. I Fredericia gav det mest vand på vejbanerne, fortæller operationschef ved Trekantbrand Casper Christensen.

Vandet gav derfor mange opkald til Trekantbrand. Regnen stoppede omkring midnat.

- Så nu ser vi over en bred kam, at vandet er på vej væk. Men jorden er mættet nu, så det tager tid. I Kolding pumper vi vand væk fra vejen, og i Vejle er det omkring åen og sluserne, fortæller operationschefen.

Annonce
Foto: Local Eyes

Vand i kældre

Dagen derpå er det gået op for nogle borgere, at de har vand i kælderen. Det giver nogle ekstra opkald til Trekantbrand.

- Vi får mange opkald fra borgere med vand i kælderen, som tror, det er brandvæsnets opgave at løse, men det er en forsikringssag, så det er forsikringsselskabet, de skal have fat i, fortæller Casper Christensen.

Lørdag morgen rykkede Trekantbrand ud til flere mindre færdselsuheld og forurening på veje i Trekantområdet, hvilket i flere tilfælde skyldes vand på vejen.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce