Annonce
112

Himlen åbnede sluserne og gav store problemer i Trekantområdet: Vandet har svært ved at løbe væk

Trekantområdet: Fredag væltede regnen ned over Trekantområdet, som endnu engang havde svært ved at tage imod vandmasserne. Især Vejle og Kolding blev hårdt ramt.

- Fredericia har ikke været særlig hårdt ramt. Det var særligt Kolding og Vejle på grund af åerne, som løb over bredderne. Det gav vand, som strømmede mod husene og nogle steder ind i husene. I Fredericia gav det mest vand på vejbanerne, fortæller operationschef ved Trekantbrand Casper Christensen.

Vandet gav derfor mange opkald til Trekantbrand. Regnen stoppede omkring midnat.

- Så nu ser vi over en bred kam, at vandet er på vej væk. Men jorden er mættet nu, så det tager tid. I Kolding pumper vi vand væk fra vejen, og i Vejle er det omkring åen og sluserne, fortæller operationschefen.

Annonce
Foto: Local Eyes

Vand i kældre

Dagen derpå er det gået op for nogle borgere, at de har vand i kælderen. Det giver nogle ekstra opkald til Trekantbrand.

- Vi får mange opkald fra borgere med vand i kælderen, som tror, det er brandvæsnets opgave at løse, men det er en forsikringssag, så det er forsikringsselskabet, de skal have fat i, fortæller Casper Christensen.

Lørdag morgen rykkede Trekantbrand ud til flere mindre færdselsuheld og forurening på veje i Trekantområdet, hvilket i flere tilfælde skyldes vand på vejen.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

Annonce