Annonce
Kolding

Historisk hotel hårdt ramt den seneste tid: Nu går forpagter tiggergang for at undgå at dreje nøglen om

Per Højgaard, der er forpagter på Brødremenighedens Hotel, kommer med et nødråd. På grund af corona-krisen er hotellet lukket og personalet sendt hjem. Han mangler akut penge til lønninger og leverandører. Nu prøver han at sælge take away-retter for at få indtægter. På Facebook beder han kunderne om at bakke op. - Jeg kan ikke lide at gå tiggergang, men hellere det end at dreje nøglen, forklarer han. Foto: Søren Gylling
Per Højgaard, der er forpagter på Brødremenighedens Hotel, mangler akut penge til lønninger og leverandører. Personalet er sendt hjem, og han går selv i køkkenet for at lave take away-retter, der kan give lidt penge i kassen.
Annonce

Christiansfeld: Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld er truet på sin eksistens.

Allerede inden coronakrisen var hotellet ramt på økonomien, fordi der i februar og begyndelsen af marts var problemer med oversvømmelser i aftenrestauranten, hvor grundvandet stod op på gulvet og betød nedgang i antallet af kunder.

I denne ombæring betyder coronakrisen, at hotellet har måttet lukke helt ned.

- Nu er situationen så kritisk, at den er ved at tage livet af os. Vi mangler akut penge til at betale lønninger og leverandører, fortæller Per Højgaard, der har forpagtet hotellet i knap 19 år.

Hvor tæt er I på konkurs?

- Det kommer an på, om banken vil give os kredit, så vi kan betale lønninger til vores personale til den første.

Hotellet har sendt fire kokke, en tjener og rengøringspersonale hjem i 14 dage. Medarbejderne er ikke opsagt.

- Jeg vil prøve at bruge den hjælpe-pakke, som regeringen har meldt ud, men den kan ikke redde situationen her og nu, for jeg har ingen indtægter overhovedet. Derfor lagde jeg et opslag ud på vores Facebook-side mandag aften, fortæller han.

Her forklarer han situationen og fortæller, at han fra onsdag selv vil gå i køkkenet og tilberede take away-retter for at få indtægter

- Håbet er, at vores trofaste kundekreds og alle dem, der gerne vil have hotellet til at overleve den her krise, vil støtte os ved at købe vores mad ud af huset.

Per Højgaard understreger, at han ikke bryder sig om at gå tiggergang, men at han alligevel fortrækker det frem for at dreje nøglen.

Derfor er hotellets økonomi presset

Per Højgaard, der er forpagter på Brødremenighedens Hotel, fortæller, at afmeldingerne på at spise i restauranten og overnatte på hotellet begyndte at strømme ind torsdag i sidste uge. Det skete, efter statsminister Mette Frederiksen onsdag aften på et pressemøde fortalte, at store dele Danmark skulle lukkes ned på grund af coronasituationen.

Søndag lukkede Brødremenighedens Hotel ned.

Forud for coronakrisen fik hotellet også et økonomisk slag, fordi grundvandet stod så højt i restaurant Kongens Kælder under Brødremenighedens Hotel, at lokalerne ikke kan bruges.

Nu prøver Per Højgaard at afbøde hotellets akutte pengemangel ved at tilberede og sælge take away-retter. Salget begynder onsdag.

Du kan læse mere på hotellets Facebookside.

Annonce

Nødråb udløser skulderklap

Tirsdag formiddag havde opslaget på Facebook resulteret i, at han havde fået de første 40 bestillinger på take-away retter.

- Det er rigtig fint, jeg har også fået mange positive tilkendegivelser i kommentarfeltet. Det opfatter jeg som et skulderklap, der gør, at jeg kan tro på, at det måske kan lykkes at fortsætte.

Han skal op på 40-50 portioner ud af huset hver dag, hvis han skal kunne betale de faste udgifter.

- Jeg vil også prøve at finde andre måder at få indtægter på.

Det er brødremenigheden, der ejer hotellet.

- Til den første, skal jeg betale forpagtningsafgift, men jeg er lige nu i lavsæsonen, hvor jeg ikke betaler så høj afgift som i højsæsonen. Så en eventuel udsættelse af betalingen er ikke nok til at dække lønningerne. Det kan ikke redde min økonomi på kort sigt, erkender han.

Annonce

Op i ældsterådet

Käte Thomsen fra brødremenighedens ældsteråd kan på stående fod ikke sige, om Per Højgaard kan få lov til at vente med at betale sin forpagtningsafgift.

- Hvis han henvender sig og beder om det, så vil vi i ældsterådet se, hvad vi kan gøre. Ingen af os har stået i sådan en situation før, så jeg kan ikke svare dig på, hvad vi kan stille op, men i al almindelighed er vores virke, at vi prøver at hjælpe, så vidt vi kan. Vi er ikke bolighajer, hvis man kan bruge det udtryk, og kan vi finde løsninger, så er det altid det, vi satser på, siger Käte Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce