Annonce
Kolding

Historisk hotel må lukke restaurant fordi grundvandet oversvømmer gulvet: - Det her er træls

Restaurant Kongens Kælder under Brødremenighedens Hotel er lukket på grund af grundvand på gulvet. Privatfoto
Grundvandet står så højt i restaurant Kongens Kælder under Brødremenighedens Hotel, at lokalerne ikke kan bruges. Lige nu er håndværkerne i gang med at finde en løsning, mens det arbejdet står på, henvises gæsterne til frokoststuen.
Annonce

Christiansfeld: For små 14 dage siden begyndte grundvandet at stige op gennem murstenene på gulvet i restaurant Kongens Kælder under Brødremenighedens Hotel.

- Første gang kunne vi støvsuge vandet op og sætte en affugter ind om morgenen, så restauranten i kælderen kunne bruges om aftenen, men her i søndags skete det igen. Denne gang prøvede vi også at suge det op, men vandet kom igen med det samme. Der kom to-tre centimeter vand på gulvet i restauranten, der har været lukket siden, fortæller forpagter Per Højgaard.

Så i stedet for at spise maden i aftenrestauranten i Kongens Kælder med hvælvingerne henvises gæsterne til frokoststuen.

- Det er en nødløsning. I frokoststuen er der cirka ti pladser færre end i aftenrestauranten, så vi opfordrer alle til at ringe i forvejen og bestille bord. Når gæsterne ringer for at bestille bord, fortæller vi dem, at de på grund af vandet er nødt til at sidde i frokoststuen. De fleste siger heldigvis, at det er okay.

Per Højgaard ved endnu ikke, hvor længe udfordringerne med vandet vil stå på.

- Det skyldes vist, at en brønd på parkeringspladsen ikke er stor nok til at rumme de voldsomme regnmængder, der er kommet. Jeg ved endnu ikke præcist, hvad der skal laves hos os, men som udgangpunkt skal der dræn og pumpe ind. Brødremenigheden, der ejer hotellet, står selv for noget af arbejdet, og der er også et kloakfirma med ind over. De siger, at det nok kommer til at tage et sted mellem to og tre uger, og i den tid taber vi omsætning. Dels fordi vi ikke har plads til så mange gæster i den mindre frokostrestaurant, og dels fordi nogle gæster måske vælger at udskyde deres besøg eller tage et andet sted hen.

Han kan ikke sætte beløb på tabet.

Vandet på gulvet skyldes vist, at en brød på parkeringspladsen ikke er stor nok til at rumme de voldsomme regnmængder, der er kommet.

Per Højgaard, Brødremenighedens Hotel

Annonce

Anden gang på 19 år

Per Højgaard fortæller, at der lige nu bliver arbejdet med at grave op og undersøge jordbunden under restaurant Kongens Kælder, hvor vandet står cirka en centimeter under de mursten, der ligger på gulvet.

- Jeg har været her i 19 år, og jeg har kun en gang tidligere oplevet vand i aftenrestauranten. Dengang var det der kun en enkelt dag.

Frokostrestauranten og køkkenet ligger også i kælderetagen, men her giver vandet ikke problemer.

- Da hotellet i 2004-2006 blev sat i stand, var aftenrestauranten det eneste sted, hvor man ikke gjorde noget ved gulvet, så her ligger murstenene direkte på jorden.

Per Højgaard glæder sig til, at gæsterne igen kan bydes indenfor i restaurant Kongens Kælder.

- Det her er træls, siger han.

Lige nu er håndværkerne ved at finde ud af, hvordan problemet med vand på gulvet i restaurant Kongens Kælder kan løses. Privatfoto
Per Højgaard, forpagter af Brødremenighedens Hotel, regner med, at vandet i aftenrestauranten Kongens Kælder vil give udfordringer de kommende uger. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce