Annonce
Trekantområdet

Historisk meget regn udsætter indvielse af kunstgræsbane

Sådan så det ud i september, da anlægsprocessen af kunstgræsarenaen gik i gang på den tidligere opvisningsbane ved Gormshallen. Tre måneder senere er man kommet meget længere, men ikke langt nok - og derfor er indvielsen udskudt. Arkivfoto: Mette Mørk
Processen med at anlægge en ny kunstgræsarena i Jelling er ikke gået som planlagt.
Annonce

Jelling: Egentlig var det planen, at fodboldspillere allerede nu skulle kunne boltre sig på byens nye kunstgræsanlæg ved siden af Gormshallen.

Men byggefasen er ikke gået som forventet, efter første spadestik blev taget i midten af september, og derfor er indvielsen udskudt. I et opslag på Facebook-siden "Projekt Kunstgræs Jelling" kommer styregruppen nærmere ind på, hvad der har drillet entreprenørerne:

"Byggefasen er ikke lige gået, som styregruppen har ønsket sig. Årsagen er alene den historisk megen regn, som er faldet over landet i hele byggefasen. Det har givet utrolig mange udfordringer, men også nogle afklaringer. Udfordringerne har været, at projektets tidsplan er skredet, da regnen har umuliggjort at holde tempo i arbejdet," skriver styregruppen.

"Afklaringerne er, at den tidligere (gamle) banes dræn ikke ville kunne klare de klimaudfordringer, som vi tilsyneladende kommer til at opleve i fremtiden. Det betyder derfor, at alle dræn får et ekstra tjek og bliver fornyet, hvor de ikke er bæredygtige. Det udfordrer naturligvis anlægsudgifterne, men sikrer også en bedre helårsbane til fremtiden," står der endvidere.

Styregruppen kan på nuværende tidspunkt ikke melde en endelig indvielsesdato ud.

Rekordvådt efterår

  • På landsplan faldt der gennemsnitligt 348,9 mm nedbør i efteråret, hvilket slog den tidligere nedbørsrekord fra 1967, da der faldt 327 mm i efterårsmånederne.
  • Særligt september og oktober var våde med henholdsvis 130,3 og 129,3 mm nedbør, som dog var et stykke fra rekorderne på 162 mm og 177 mm. I november var nedbørsmængden 89,4 mm.
  • Kigger man isoleret på Vejle Kommune, faldt der langt mere nedbør en landsgennemsnittet. Således var den samlede nedbørsmængde for september, oktober og november på 422,4 mm.

Kilde: DMI

Annonce

Koster fire millioner kroner

Projektleder Steen Petterson har tidligere meldt ud, at kunstgræsarenaen koster omkring fire millioner kroner at anlægge. Ud fra den seneste opdatering tyder det dog på, at det bliver en anelse dyrere.

Til at finansiere projektet har Vejle Kommune givet et bidrag på halvanden millioner kroner, Jelling Musikfestivals Fond har doneret en million kroner, Jelling Sparekasses Fond kommer med 750.000 kroner, og Jelling fS Fodbold spytter 250.000 kroner i kassen. De resterende penge kommer via sponsorater og donationer.

Kunstgræsanlægget kommer ifølge den udmeldte plan til at bestå af en 11-mands bane, der også kan bruges som to 8-mands baner. Ved siden af kommer der en multibane 20x25 meter med mulighed for fodbold, hockey, basketball og håndbold. Derudover anlægges fire fodtennisbaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Fredericia

Slut med fest og farver efter midnat?: To lokale barejere ser flest fordele ved tidligere lukketid

Fredericia For abonnenter

Plejechef har ikke oplevet lignende forsvinden: Begrænsede muligheder for at forhindre bortgående demente

Annonce