Annonce
Fredericia

Historisk valgforbund: Borgerlige partier står sammen for første gang siden 2009

Størstedelen af den borgerlige fløj i Fredericia står nu sammen i et teknisk valgforbund. Stram Kurs var ikke inviteret med, og da Liberal Alliance endnu ikke har besluttet, om partiet stiller op til KV21, var de ej heller til stede. Partierne i valgforbundet vil dog gerne drøfte en plads i valgforbundet med LA, hvis det skulle komme dertil.Fra venstre: Tommy Rachlitz Nielsen (K), Susanne Eilersen (DF), Peder Tind (V), Henrik Termansen (KD) og Karsten Byrgesen (NB). Foto: Kathrine Jensen
Blå blok står nu sammen rent valgteknisk, når kommunalvalg 2021 skydes i gang. Lørdag blev det formelle papir om et valgforbund underskrevet af størstedelen af den borgerlige fløj.
Annonce

Fredericia: For første gang siden 2009 er blå blok samlet i ét valgforbund i Fredericia.

Det står klart efter et pressemøde lørdag formiddag på Meldahls Rådhus.

Her var Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Venstre, Det Konservative Folkeparti samt Kristendemokraterne samlet for at præsentere det, de selv kalder en historisk dag.

- I Dansk Folkeparti er vi glade for, at vi sidder her i dag, hvor vi indgår det her fælles valgforbund. Det signalerer, at vi er en stærk borgerlig fløj, lød det fra Susanne Eilersen (DF).


En stemme på os er en stemme på en borgerlig fløj. Intet går til spilde. Alt bliver udnyttet. Enhver stemme har værdi. Vi står stærkt, og vi er super troværdige. Vi får et godt valg.

Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige


Partierne indgik det, der kaldes et teknisk valgforbund. Det betyder helt praktisk, at et parti, som ikke kan udnytte alle dets stemmer til kommunalvalget, kan give stemmerne videre til et af de andre partier i valgforbundet, som måske mangler stemmer for at få et mandat.

- Det her er en styrkelse af den borgerlige blok i Fredericia. Vi kæmper ens og fælles. I kommer ikke til at se os gå ud i vidt forskellige retninger. En stemme på os er en stemme på en borgerlig fløj. Intet går til spilde. Alt bliver udnyttet. Enhver stemme har værdi. Vi står stærkt, og vi er super troværdige. Vi får et godt valg, lød det fra Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige.

Annonce

Stemme på fællesskab

Og selvom Venstres formand i Fredericia, Frances O'Donovan præsenterede Peder Tind (V) som borgmesterkandidat, understregede Tommy Rachlitz Nielsen, spidskandidat fra de Konservative, at der ikke var truffet beslutning om en fælles borgmesterkandidat i valgforbundet.

- Men der er ingen tvivl om, at alle partierne til stede i dag håber, at det bliver en af de tilstedeværende, der får borgmesterposten, lød det fra de Konservative.

Lørdag formiddag blev det officielle dokument, der bekræfter det tekniske valgforbund mellem størstedelen af partierne i blå blok, underskrevet.Fra venstre er det Henrik Termansen (KD), Karsten Byrgesen (NB), Frances O'Donovan (formand i Venstre, Fredericia), Peder Tind (V), Susanne Eilersen (DF) og Tommy Rachlitz Nielsen (K) Foto: Kathrine Jensen

Peder Tind (V) talte på mødet om et stort uudnyttet potentiale.

- En stemme på et af vores partier i valgforbundet er en stemme på et fællesskab, lød det fra Peder Tind.

Kristendemokraternes repræsentant, Henrik Termansen var også glad for det fremtidige samarbejde.

- Tillykke til Fredericias befolkning. Hos os er der nu et samlet svar mod Socialdemokratiet.

Liberal Alliance har endnu besluttet, hvorvidt de stiller op til kommunalvalget 2021. Derfor var de ikke til stede lørdag formiddag.

- Men beslutter de sig for sig, tager vi naturligvis drøftelsen med dem, sagde Frances O'Donovan, formand for Venstre i Fredericia.

Derfor var Stram Kurs ikke med

Lørdag indgik det meste af den borgerlige fløj i Fredericia teknisk valgforbund. Stram Kurs var ikke inviteret med.

- Hvis Stram Kurs havde deltaget, havde vi ikke. De ligger for fjernt fra vores værdier og politik. Vi kan ikke se os selv i et valgforbund med Stram Kurs, lød det fra Tommy Rachlitz Nielsen (K.)

- Vores værdisæt ligger for langt fra hinanden, sagde Susanne Eilersen (DF)

- Stram Kurs ligger for langt fra os til, at vi kan se os i samarbejde med dem, fortalte Henrik Termansen (KD).

- Det er samme linje fra Nye Borgerlige. Hvis Stram Kurs havde været her, havde vi ikke. Vi har ikke noget til fælles med dem, sagde Karsten Byrgesen (NB).

- Venstre ønsker Stram Kurs en god valgkamp, men vores værdier ligger for langt fra hinanden, lød det fra Frances O'Donovan, formand for Venstre i Fredericia.

Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce