Annonce
Debat

Hjælp de psykisk syge - indfør psykolancer

Nils Sjøberg
Annonce

Læserbrev: Nogen kan måske huske, da en psykisk syg mand for nu fire år siden stak en 69-årig mand ned med en kniv på Stjerne Camping i Vejers.

Kort tid efter døde den 69-årige mand af knivstikkene.

Situationen minder på alt for mange måder om den ulykkelige situation, som opstod i Nykøbing Falster forrige lørdag. Dengang stak en psykisk syg mand igen en person ned med en kniv.

Politiet blev tilkaldt. Men denne gang døde både den psykisk syge mand og hans offer, da politiet skød den psykisk syge mand.

Det er dybt tragisk for alle. For den psykisk syge og den psykisk syges pårørende. For offeret, som den psykisk syge mand stak ned, og dennes pårørende. For politiet og for alle, som ser magtesløst til.

Jeg var derfor glad for den store opbakning, som jeg for nu snart fire år siden fik til et forslag om, at man skulle sende fagligt kompetente folk ud for at tage sig af de psykisk syge, når de havde brug for hjælp.

Det blev kaldt en psykolance, fordi udrykningen skulle fungere som en ambulance, der kunne rykke ud med kort varsel. Bare en ambulance med psykiatrisk hjælp.

Målet var, at psykolancerne skulle være landsdækkende. De skulle omfatte psykiatrisk personale fra det psykiatriske behandlingssted, som var tættest ved det sted, hvor der var brug for hjælp.

Dermed tror jeg, at man kunne undgå mange tragedier. Og derfor betød det meget for mig, da jeg som barselsvikar i Folketinget sidste år var med til at sikre 700 mio. kr. til psykiatrien, som er blevet svigtet i mange år.

Nogle af pengene kunne bruges til psykolancer. De kan, som det også er blevet gjort, organiseres på mange måder. Jeg vil derfor foreslå, at man tager Sind - Landsforeningen for psykisk sundhed med på råd. Fagfolk m.v.

Det afgørende er, at vi hjælper de psykisk syge, deres pårørende og alle dem, som tilfældigvis kommer i nærheden af den psykisk syge. For som Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, siger:

"Politiet er ikke uddannet til at hjælpe psykisk syge".


Det kræver faglig ekspertise at hjælpe en psykisk syg.

Nils Sjøberg


Det kræver faglig ekspertise at hjælpe en psykisk syg.

Jeg vil derfor opfordre alle politikere på tværs af alle partier til at gå sammen om at hjælpe de psykisk syge, deres pårørende og alle andre i hele Danmark. Det skal være sidste gang, at vi har oplevet en tragedie som den 3. oktober i Nykøbing Falster og tidligere i Vejers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tyve fik lempet 70 tommer tv væk

Annonce