Annonce
Fredericia

Hjælp på vej til udsatte og hjemløse: Fredericia får en gadesygeplejerske

Det er blandt andet på varmestuen her, at gadesygeplejersken skal have sin daglige gang. Foto: Oliver Agretoft

Udsatte og hjemløse i Fredericia skal efter planen snart kunne blive mødt af en gadesygeplejerske.

Fredericia: Der skal ansættes en gadesygeplejerske til at varetage opsøgende sundhedsarbejde for udsatte og hjemløse i Fredericia.

Det fastslog byrådet i budgetplanen for 2019. Indtil videre er planen, at gadesygeplejersken tiltræder i starten af 2019 og skal fungere i forlængelse af sundhedshuset.

- Den nye gadesygeplejerske skal via de allerede etablerede kanaler, som for eksempel varmestuerne, opsøge de socialt udsatte og hjemløse. De skal guide dem videre i sundhedsvæsnet, da disse borgere har lidt svært ved selv at opsøge det, siger Turan Savas (S), næstformand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune.

Annonce

Varmestue-leder hilser initiativet velkommen

Kirkens Korshær i Fredericia hilser initiativet velkommen og tror, at det kan løse mange af de sundhedsmæssige problemer, man oplever hos de socialt udsatte.

- Der er jo stor skævvridning i sundheden hos de socialt udsatte, fordi den her befolkningsgruppe har svært ved at benytte sig af de brede sundhedstilbud, siger Bjarne Dahlmann, leder af Kirkens Korshærs varmestue.

Bjarne Dahlmann tror i høj grad, at skrævvridningen skyldes, at de socialt udsatte borgere ofte har svært ved at kommunikere med sundhedsvæsnet. De føler sig ikke forstået, når de endelig møder op.

- En gadesygeplejerske, som har sin daglige gang på varmestuerne, og som forstår at tale med den her gruppe borgere, kan jo agere bindeled mellem sundhedsvæsnet og de socialt udsatte. Jeg tror, tiltaget kan komme rigtig mange af de her problemstillinger til livs, siger Bjarne Dahlmann.

I nabokommunerne Vejle og Kolding har man også gode erfaringer med gadesygeplejerskerne. Begge kommuner finansierede i de første par år projektet via puljemidler, men grundet tilfredsheden med projekterne har man siden valgt at gøre plads i budgetterne til gadesygeplejerskernes arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Østerstrand skal udvikles endnu mere: En vision i sand og vand som kan bruges af alle

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce