Annonce
Debat

Hjælp til personer med senfølger af misbrug i barndommen

Læserbrev: Jeg er glad og stolt over, at vi i Kolding Kommune går forrest i indsatsen for personer med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen. Vi bliver den første kommune i landet, som laver en handleplan på området. Handleplanen er lavet i et samarbejde mellem Kolding Kommune, Kolding Selvhjælp og Landsforeningen Spor.

Senfølger kan være smertefulde og give både fysiske, psykiske og sociale problemer i livet som voksen. For nogen fører de komplekse symptomer til et liv i kontakt med det offentlige system og ofte bliver det tidligere overgreb aldrig nævnt/opdaget. Det er her vi skal blive bedre til at give den rette hjælp.

Handleplanen har til formål at styrke indsatsen for at hjælpe personer, som har senfølger af seksuelle overgreb i barndommen.


Senfølger kan være smertefulde og give både fysiske, psykiske og sociale problemer i livet som voksen. For nogen fører de komplekse symptomer til et liv i kontakt med det offentlige system og ofte bliver det tidligere overgreb aldrig nævnt/opdaget.


Med handleplanen tager vi et skridt henimod at nedbryde tabuerne om emnet og mindske den skam, der er forbundet med at være udsat for seksuelle overgreb i barndommen.

Målet med denne handleplan er, at vi sikrer, at personer med senfølger, bliver mødt, set og forstået af medarbejderne.

Indsatsen skal styrkes for at give den rette hjælp i rette tid, så de menneskelige negative konsekvenser af de seksuelle overgreb reduceres mest muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Lad os arbejde sammen kvinder og mænd

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sydjylland For abonnenter

Syddanmarks corona-general ånder lettet op: - Det er ikke gået så galt, som vi frygtede

Annonce