Annonce
Fredericia

Pengekassen ville være tom i 2021: Nu forlænges hjælp til prostituerede

Organisationen Ami Ami i Fredericia modtager med en ny politisk aftale indgået på Christiansborg 0,5 millioner kroner i både 2020 og 2021 samt 2,5 millioner i 2022. Dermed er sundhedsarbejde og sociale indsatser ude blandt legale eller illegale prostituerede i Syddanmark sikret nogle år frem. Daværende ligestillingsminister, Eva Kjer Hansen (V), besøgte sidste år Ami Ami i Sjællandsgade. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ami Ami i Fredericia støtter prostituerede og potentielle ofre for menneskehandel i Syddanmark. Pengekasse ville være tom i 2021. Nu sikrer flertal på Christiansborg organisationen i et år mere.

Fredericia/Region Syddanmark: Et bredt flertal på Christiansborg øger statsstøtten til Ami Ami i Fredericia.

Organisationen, der tidligere hed Pro-Vest, modtager med en ny politisk aftale 0,5 millioner kroner i både 2020 og 2021 samt 2,5 millioner i 2022.

I dag må Ami Ami se sit tilskud fra Social- og Indenrigsministeriets såkaldte satspuljemidler løbe ud med slutningen af 2021. Puljemidlerne afskaffes, men en aftale indgået onsdag udmønter en reserve på finansloven for 2020 til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet i årene 2020-2023. Ami Ami er en af de organisationer, der får nye midler.

Aftalen er indgået mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Bedre at rejse hjem?

Ami Ami kan også hjælpe prostituerede med eventuelt at komme hjem igen.

- Vi informerer både potentielle ofre for prostitution og andre tvangsarbejdere om mulighederne i en handlingsplan, der giver dem mulighed for først at være i Danmark i op til 120 dage og derefter mulighed for, at de kan få hjælp i deres hjemland til et sted at bo og blive etableret, så de kan få en indtægt.

Det forklarer leder af organisationen med base i Fredericia, Vibeke Nielsen.

Giver arbejdsro

- Vi er meget glade og meget overraskede over, at det allerede nu meldes ud, at vi får flere penge, siger leder af Ami Ami, Vibeke Nielsen, til Fredericia Dagblad.

Organisationen med base i Sjællandsgade i Fredericia udfører opsøgende arbejde blandt prostituerede og potentielle ofre for menneskehandel i regionen. Tre socialarbejdere beskæftiget af Ami Ami kører ud og besøger prostituerede på omkring 180 kendte adresser. Nogle har dansk opholdstilladelse, nogle er kommet på visum, og nogle er ofre for menneskehandel. Organisationen har desuden Vibeke Nielsen ansat på 15 timer om ugen og en koordinerende læge tilknyttet tre timer om måneden.

Annonce

Mobile sundhedstjek

Ami Ami hjælper mobilt kvinderne med undersøgelser for seksuelt overførte sygdomme, graviditet, livmoderhalskræft og medicin til sygdomme.

Desuden rådgiver Ami Ami om eksempelvis vold og muligheden for at ringe efter hjælp hos politiet eller sygehusvæsenet.

Organisationen er helt afhængig af det statslige driftstilskud, men modtager også mindre donationer fra eksempelvis loger. Derimod ikke tilskud fra syddanske kommuner, forklarer Vibeke Nielsen:

- Nej, det er ofte illegale, vi har med at gøre. En kommunes opgave er jo at hjælpe sine indbyggere med et sygesikringsbevis.

Ami Ami kender til cirka 180 adresser med prostituerede i Region Syddanmark. 10-15 procent er etniske danskere. Flest kommer der fra Thailand. Tidligere var det Nigeria. Der er også mange prostituerede med rumænsk baggrund og fra lande som Argentina, Bolivia og Brasilien. Modelfoto: Colourbox
Annonce

Her er flest fra:

Lederen af det sociale tilbud fortæller, at 10-15 procent af de prostituerede er etniske danskere.

Flest kommer derimod fra Thailand. Tidligere var det Nigeria. Der er også mange prostituerede med rumænsk baggrund og fra lande som Argentina, Bolivia og Brasilien.

Hjælper i dem også med rådgivning om muligheden for at rejse hjem?

- Ja, men vi hører ofte kvinderne sige, at de ikke kan rejse, da de har gæld til bagmænd og en familie at sende penge tilbage til.

Annonce

Lokal MF'er glad

I en pressemeddelelse i anledning af den politiske aftale udtaler SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, Kolding:

- Udenlandske sexarbejdere er nogle af de mest sårbare og i stor risiko for udnyttelse af bagmænd. De kender ikke deres rettigheder og taler ikke sproget.

- Derfor er det afgørende, at Ami Ami tager ud og på sydjyske bordeller og banker på, så de ved, hvor der er hjælp at hente. Det arbejde styrkes nu.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Sygeplejerskerne strejker mod en blind makker

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce