Annonce
Erhverv

Hjælpende hånd fra udlejer: Fotobutik flytter atelier under coronapandemi

Nanna på knap et år er et af de børn, som igen kan smile sødt til fotograf Thomas Obbekær, efter Photocare har fået mulighed for at gøre brug af etagen over butikken til atelier. Foto: Nana Hanghøj
Det er igen muligt for Photocare at tage portrætfotos i et atelier. Med samfundssind fra en udlejer har butikken kunnet åbne fotostudie tæt på den nuværende butik.
Annonce

Fredericia: Siden 30. marts har Photocare i Danmarksgade ikke haft mulighed for at tage billeder i et atelier, da man ikke har kunnet afholde kravene om afstand i butikkens fotostudie.

Det kan butikken dog igen.

- Vores udlejer, Niels Henrik Billund, har tilbudt os, at vi kunne være der, imens de nuværende retningslinjer står på, forklarer Thomas Obbekær, som driver Photocare sammen med Line Micheelsen.

Tilbuddet om at udlåne lokalerne, som ellers har stået tomme, kvit og frit vækker stor glæde hos Thomas Obbekær, som har takket ja til muligheden.

- Vi er rigtig glade for hjælpen, som betyder meget for os. Indtil videre har vi været nødt til at skubbe fotograferingerne. Vi har dog en del månedskunder, som får deres lille baby fotograferet hver måned, hver anden måned eller hvert kvartal, og det er træls for dem, at de har måttet vente, så deres barn er blevet ældre, i forhold til hvornår de skulle fotograferes, konstaterer Thomas Obbekær.

Thomas Obbekær er glad for, at han igen kan tage fotos. I første omgang kommer det butikkens månedskunder, der får taget billede af deres barn en gang hver, hver anden eller hver tredje måned, til gode. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Win-win

Hos Ejendomsmægler N. H. Billund, som udlejer ejendommen, er man glad for at kunne hjælpe en nuværende lejer under coronatiden.

- Thomas sagde, at det i denne tid var svært at tage billeder af børnene, og så sagde jeg til ham, at han kunne bruge lokalerne ovenpå til atelier. De stod alligevel tomme, så det koster ikke noget for nogen af os, siger Niels Henrik Billund, der selv holder til i samme ejendom i stueetagen og i dele af førstesalen.

Han har nydt godt af at have Photocare som nabo og lejer i 10 år, og det ser han gerne fortsætte mange år frem.

- Vi vil gerne have, at vores lejere har en god forretning og kan overleve coronatiden. Gør de det, har jeg det også godt, siger Niels Henrik Billund.

Annonce

Butik er fortsat åben

Flytningen af studiet får ingen betydning for resten af Photocares butik i Danmarksgade, som fortsat holder åbent, ligesom mange andre af byens butikker.

Fotografering i de nye lokaler vil foregå mandag til fredag fra 8-10, hvor butikken endnu er lukket. Indgangen til studiet, der er beliggende på 1. sal, foregår via Prinsessegade 28 i samme bygning, hvor Fredericia Dagblad og ElboBladet også holder til.

Thomas Obbekær oplyser samtidig, at Photocare tager sine forbehold under fotograferingen.

- Vi skal holde afstand, spritte hænder og der må ikke komme flere end én voksen i studiet med babyen, siger han.

Der er igen mulighed for, at fotograf og kunder kan holde to meters afstand i atelieret. Foto: Nana Hanghøj
Photocare har flyttet sit atelier op på 1. sal i Prinsessegade 28 for at kunne tage fotos til sine månedskunder. Butikken holder til nedenunder i Danmarksgade 28A. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce