Annonce
Fredericia

Hjemløs udsat for tyveri: Jeg ønsker bare, at han kommer med mine ting og siger undskyld

Hjemløse Henry Paap har aldrig før oplevet at blive bestjålet. Han håber ikke, at tyven har problemer. Foto: Peter Friis Autzen

Mens han var borte på toilettet, blev Henry Paaps soveplads endevendt af en tyv. Men Henry er klar til at tilgive.

Fredericia: - Jeg kender ham ikke. Jeg ved jo ikke, om han er på kontanthjælp, eller om han har familie og børn at forsørge. Jeg ved ikke, om han har problemer, siger 61-årige Henry Paap.

Henry er hjemløs i Fredericia og oplevede tidligt mandag morgen at blive bestjålet.

- Det skete, mens jeg var væk for at finde et toilet. Da jeg kom tilbage, var mine ting rodet rundt og lå spredt over det hele. Et helt nyt telt, mine pantflasker og pengene fra min kaffekande manglede. Og alle mine ting lå kastet rundt omkring. Det var meget oprørende, siger han.

Men selvom han dermed måtte vinke farvel til en stor del af sine sparsomme værdier, har Henry ikke behov for at få tyven straffet.

- Jeg ønsker ikke at skabe problemer for ham. Jeg ønsker bare, at han kommer med mine ting og siger undskyld. Så snakker vi ikke mere om det, siger Henry.

- Jeg kan godt leve med at have mistet mine ting. Men det gør mig ked af det, at nogen vil stjæle fra mig. Det er aldrig før sket for mig at blive bestjålet på gaden. Jeg tror, at tyven har brug for hjælp. Og den hjælp kunne eventuelt komme i form af, at han erkendte sin fejl og undskyldte den.

Hvis han kommer med mine ting og siger undskyld, snakker vi ikke mere om det. Alle kan begå en fejl.

Henry Paap, hjemløs i Fredericia
Personalet fra Bjerggeden & Byrotten taler dagligt med Henry. Foto: Peter Friis Autzen

Optaget på video

Henry havde sine ting stående i hjørne i Fredericia Midtpunkt. Området er videoovervåget, og derfor har Henry set videooptagelser af en mand i orange arbejdstøj bevæge sig ind i gården på det tidspunkt, hvor tyveriet fandt sted.

- Så jeg ved, hvordan han ser ud. Det gør de andre, der har set optagelserne også, siger Henry og hilser på en forbipasserende dame, der lægger noget i hans Madam Blå-kaffekande.

Han ser ikke efter, hvad hun gav ham, men han takker, og damen nikker smilende tilbage.

I det hele taget er mange forbipasserende meget gavmilde overfor Henry. Ikke mindst efter at have hørt om tyveriet. Flere kommer med gaver: Tøj, et tæppe, sovepose, mad og penge. Alle giverne takker nej til at blive fotograferet.

- Jeg har ikke behov for at blive fremstillet i et bestemt lys. Jeg har bare behov for at vide, at Henry har det godt, siger en af de kamarasky givere.

Har du det godt, Henry?

- Ja, det synes jeg. Fysisk går det godt nok ned ad bakke. Men mentalt er jeg stærk som altid, siger han efter cirka 4½ år på gaden.

Efter 4½ år på gaden begynder livet at sætte præg på Henrys fysik og helbred. Men mentalt er han stærk som altid, siger han. Foto: Peter Friis Autzen

Mangler et sted at bo

Midt i al gavmildheden står Henry med et næsten utaknemmeligt problem.

- Jeg har snart ikke plads til de ting, folk giver mig. De er så søde, siger den hjemløse mand, der har en bekendt til at passe på sine penge, så han aldrig ligger inde med ret mange ad gangen. For mange kontanter risikerer nemlig at tiltrække tyve.

Hvad har du brug for?

- Et sted at bo. En gammel campingvogn eller et skur ville være så dejligt. Og den må gerne stå uden for byen - jeg kan jo godt komme rundt på cykel og til fods.

Butikkerne omkring hans soveplads, Bjerggeden & Byrotten samt Fredericia Isenkram har hjulpet ham med moralsk opbakning og konkret assistance - blandt andet med gennemsyn af videoovervågning.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce