Annonce
Trekantområdet

Hjemsendt fra efterskolen: Daniel har lavet sit eget træningscenter i haven

Daniel Damsbo er som alle andre sendt hjem fra efterskole. Han gør, hvad han kan for at holde sig i form. Derfor har han lavet sine egne træningsredskaber hjemme i haven. Foto: Mette Mørk
Daniel Damsbo har ligesom landets øvrige efterskoleelever været hjemsendt i snart halvanden måned grundet coronasituationen. Hjemme i Jelling holder han formen ved lige i sit hjemmelavede træningscenter.
Annonce

Jelling: Gamle fliser har fået nyt liv i familien Damsbos have på Dalvænget i Jelling.

Her har 16-årige Daniel Damsbo stået bag flere kreative opfindelser for at holde sig i form, mens han er hjemsendt fra Bernstorffsminde Efterskole. En fynsk efterskole, hvor særligt idrætten er i fokus.

- Da vi blev sendt hjem, fik vi at vide, at vi skulle holde os i form. Vi har fået træningsprogrammer, vi skal følge, så jeg bruger to-tre timer hver dag på løb- og styrketræning, cykling, udstrækning og lignende. Men jeg har svært ved at undvære skolens træningscenter, så jeg har selv været i gang med at lave forskelligt træningsudstyr, fortæller Daniel Damsbo, som inden efterskolen gik på Bredagerskolen.

Det smarte er, at jeg ikke skal gå så langt for at træne, fordi udstyret er ude i haven. Redskaberne fungerer fint, og jeg får prøvet noget nyt, men jeg bruger det nok mest af mangel på bedre løsninger. Så jeg foretrækker at vende tilbage de rigtige vægte, når det engang bliver muligt igen.

Daniel Damsbo

Annonce

Fliser som håndvægte

Håndvægte på 18 kilo har han lavet af tre fliser, der er bundet sammen med reb. Skal det blive endnu tungere, bruger han vægtstangen, som vejer over 90 kilo. Den består af en gammel stang, der er sat ind i fire grønne mælkekasser indeholdende fliser.

Han har også været forbi Dansk Maskincenter (tidligere Jelling Maskinforretning). Her har han hentet et par traktordæk, han kan bruge i sin træning. De er dog ikke tunge nok, mener Daniel Damsbo, så der er placeret ekstra fliser inde i dækkene.

- Det smarte er, at jeg ikke skal gå så langt for at træne, fordi udstyret er ude i haven. Redskaberne fungerer fint, og jeg får prøvet noget nyt, men jeg bruger det nok mest af mangel på bedre løsninger. Så jeg foretrækker at vende tilbage de rigtige vægte, når det engang bliver muligt igen, lyder det med et smil fra efterskoleeleven.

Annonce

Håber på gensyn

Eleverne på Bernstorffsminde Efterskole havde netop taget hul på en forårsturné med mere end 20 gymnastikopvisninger, kort før regeringen sendte alle elever hjem fra skole 13. marts.

- Det var en slem dag, da vi fik at vide, at vi skulle hjem. Der blev da fældet et par tårer. Vi nåede at holde fire opvisninger, og nu er det slet ikke sikkert, at vi når flere. Det er virkelig ærgerligt, siger Daniel Damsbo.

Mest ærgerlig er han over, at han og vennerne ikke må vende tilbage til skolen før 10. maj, som situationen ser ud nu. Det kan også være, at skolerne slet ikke må genåbne før sommerferien.

- Vi er så klar på at komme tilbage. Hvis vi slet ikke får lov til det, vil det blive en helt forkert afslutning, uden vi kan få sagt ordentligt farvel til hinanden. Sommeren er jo allerede aflyst. For eksempel skulle 90 procent af eleverne på skolen have været på Langelandsfestival i uge 30, men den er også aflyst, siger han.

Der er 18 kilo i hver bundt. De kan for eksempel bruges som ballast i hver hånd, når Daniel Damsbo laver benøvelsen "lunges", hvor man skiftevis træder et skridt frem, mens man sænker det bagerste knæ, så det næsten rører jorden. Foto: Mette Mørk
Annonce

12.000 brikker

Når Daniel Damsbo ikke bruger tid på træning eller undervisning og lektier, har han fundet sig en anden hobby at kaste sig over i coronatiden.

- Jeg har efterhånden set det, der skal ses på Netflix, så jeg har fået samlet en masse puslespil. Sammenlagt er det nok omkring 12.000 brikker, der er blevet samlet, fortæller han.

Efter sommerferien forventer han at begynde på teknisk skole i Vejle.

En stang og fire mælkekasser fyldt med fliser, så har du omkring 90 kilo i vægtløft. Foto: Mette Mørk
Daniel Damsbos store passion er svømning, og han er vant til at træne otte gange om ugen. Men det kan ikke lade sig gøre nu, da landets svømmehaller er lukket. Foto: Mette Mørk
Daniel Damsbo kommer fra Jelling, men har siden sommer boet på Fyn, hvor han går i 10. klasse på Bernstorffsminde Efterskole. Foto: Mette Mørk
Daniel Damsbo er som alle andre sendt hjem fra efterskole. Han gør, hvad han kan for at holde sig i form. Derfor har han lavet sine egne træningsredskaber hjemme i haven. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Danmark

Lægeformand vil have familiejulefrokosten skrottet: - Tricket bliver at holde jul uden at slå bedstemor ihjel

Annonce