x
Annonce
Fredericia

Hockeyspiller med autisme: Glad for, at jeg ikke føler mig alene

Kevin Jensen håber på, at fremtiden kommer til at byde på stævner, hvor han kan møde andre hold. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Fredericia: Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det. Godt nok er der lidt oftere brug for en personlig snak, hvis en situation kammer over og bliver til tårer eller vrede.

Intensiteten fejler imidlertid intet på banen, når børn og unge med diagnoser som autisme og ADHD svinger stavene og sender pucken mod mål i Sundhedshusets gymnastiksal.

En af dem, der nyder godt af at træne sammen med andre, der har udfordringer, er 19-årige Kevin Jensen, som har autisme.

- På en måde synes jeg, det er sjovt at vide, at man ikke er den eneste, der har en ulempe, og det hjælper meget for mig og de andre, siger han, inden han uddyber.

- Det er de færreste, som kan se det på mig, med mindre jeg har brug for at være for mig selv.

Til daglig går han på STU, der er en ungdomsuddannelse for udviklingshæmmede og andre med særlige behov, hvor der også er fællesskaber. Det betyder dog meget for ham, at han også kan dyrke fælles oplevelser uden for uddannelsen. Det føler han, at han gør, når han spiller hockey om fredagen.

- Jeg er glad for, at jeg har muligheden for at spille her og ikke skal ud i en almindelig idrætsforening. Jeg kan godt lide det sociale i det her, men for mig handler det ikke så meget om at vinde, siger Kevin Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce