Annonce
Fredericia

Holder vejret: Men i øjeblikket har kommunen beskyttelse nok

Ingen problemer pt. i Fredericias pleje med leverancer af værnemidler mod corona. Kommunen er med i effektiv, national indkøbsordning til kommunerne, lyder meldingen. Modelfoto: Colourbox
Efterlyste værn mod corona fra det lokale erhvervsliv. Ingen kunne dog hjælpe. Fredericia er imidlertid med i landsdækkene fordeling af midler.
Annonce

Fredericia: Lige nu, hvor alle holder vejret og afventer en gradvis genåbning af samfundet, lyder meldingen fra Fredericia Kommunes pleje, at der er værnemidler nok.

Heller ikke sundhedspersonalets helbredstilstand er en udfordring. Det er også kun ganske få i plejens system, der har frasagt sig hjemmehjælp i ængstelse for smitte. Nogle har dog fået deres pårørende til at komme i en periode. Omvendt er der også set gentilmeldinger.

Det oplyser Fredericia Kommunes koncerndirektør for ældre- og voksenområdet, Yelva Bjørnholdt Jensen.

Endelig er der enkelte borgere, som kommunen har kontaktet for at høre, om det alligevel ikke var en god idé, at de sagde ja tak til ydelser?

Forsigtige Fredericia

I Fredericia er et dobbelt forsigtighedsprincip indført, så plejepersonale bliver hjemme ved bare det mindst tegn på sygdom.

Men det ser fornuftigt ud. Især med de seneste dages tal, siger kommunens koncerndirektør for voksne og ældre. Færre danskere indlægges med corona.

I øvrigt har Fredericia Kommunes eneste - og lige nu meget travle - hygiejnesygeplejerske fået en assistent.

Annonce

Sprit og kitler nok

Yelva Bjørnholdt Jensen fortæller desuden, at der er tilstrækkeligt med sprit og handsker og andre værnemidler såsom mundbind, visirer, håndsprit, engangskitler etc.

Forleden efterlyste Fredericia Kommune gennem Business Fredericia hjælp hos lokale virksomheder, der måtte ligge inden med særlige værnemidler. For eksempel kitler, særlige desinficerende servietter og beskyttelsesbriller. Der kom dog ingen henvendelser, oplyser koncerndirektøren.

Annonce

Kommuner handler sammen

Imidlertid fungerer et etableret nationalt indkøb godt, forklarer Yelva Bjørnholdt Jensen til Fredericia Dagblad.

Aarhus Kommune står i spidsen for et landsdækkende indkøbssamarbejde. Sammen med Odense, Aalborg, Roskilde og København kommuner koordinerer Aarhus anskaffelsen af værnemidler til brug i sundhedssektoren i alle landets kommuner. Produkterne fordeles efter Lægemiddelstyrelsens anvisning.

Annonce

En balancegang

- Vi har det, vi skal bruge. Får vi brug for mere, rekvirerer vi det gennem kommunernes fælles indkøb, siger Yelva Bjørnholdt Jensen.

Det er en balance. Lagrene er ikke interesseret i at sende mere end nødvendigt ud til kommunerne - i fald det så ikke bruges og skal omdirigeres et andet sted hen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Else Warming fra Fredericia gjorde rent i 25 år, men faldt: Blev starten på et langt og smertefuldt forløb

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce