Annonce
Sport

Holger Rune: Corona'en får ikke lov at ødelægge min karriere

- Jeg har ikke noget imod at være favorit til at vinde tennisturneringen i Give, siger Holger Rune. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
- Jeg har det fint med at være favorit i tennisturneringen i Give, siger Holger Rune.

Give: - Corona'en har ødelagt det meste af tennissæsonen, men den får ikke lov til at ødelægge min karriere, siger Holger Rune, årets fund i dansk tennis.

Holger Rune var på plads på Gives tennisanlæg for at forberede sig til "B&O Invitational" torsdag og fredag, og han var som altid et sympatisk bekendtskab.

Holger Rune er favorit til at vinde den første sportslige begivenhed her i vort område, efter Danmark blev lukket på grund af corona'en.

- Det er alletiders for mig, at Give har taget dette initiativ med en turnering for de bedste danskere, siger Holger Rune. Jeg har fået trænet på private baner overalt i Danmark, men jeg savner kampe. Alle turneringer er blevet aflyst, og vi aner ikke, hvornår vi kommer til at spille igen.

- Jeg ser frem til masser af kampe i Danmark. Når jeg ikke kan rejse ud til turneringer, spiller jeg selvfølgelig ligakampe for HIK, og der venter mange gode kampe. Mit store mål er at udvikle mig, og det gør jeg primært gennem kampe.

Holger Rune er et talent ud over det sædvanlige.

- Alt hvad jeg har nået, har jeg nået gennem hårdt arbejde, og alt hvad jeg kommer til at nå, handler også om hårdt arbejde. Jeg tænker ikke på penge i tennis. Der er store penge til de bedste, men på mit niveau er der ingen penge i challenge- og futureturneringer. Det er den slags kampe, jeg satser på, så jeg kan udvikle mig yderligere. I øjeblikket er jeg omkring nr. 800 i verden, så der er lang vej op. De spillere, der spiller challenge og futureturneringer er skrappe, understreger han.

Annonce

Favorit i Give

Holger Rune var heldig med lodtrækningen. Han skal møde de to Give-spillere i sin pulje i torsdagens kampe i Silkeborg, og det vil være en ægte sensation, hvis han ikke er med i semifinalen på fredag.

- Jeg har ikke noget imod, at jeg er favorit i turneringen. Jeg tror på mig selv, og jeg kender de andre spillere. Det er mine kammerater fra Davis Cup-holdet, siger han.

Holger Rune kan score førstepræmien på 35.000 kr. Christian Sigsgaard fra Gentofte er hans værste konkurrent.

- Jeg elsker tennis. Det er hele mit liv. Jeg er ikke begyndt at gå i skole, fordi jeg ikke kan spille turneringer i øjeblikket. Jeg ser frem til, at alt bliver åbnet igen, men foreløbig må vi ikke rejse nogen steder, og der er ingen turneringer programsat, så jeg kommer til at spille meget i Danmark, siger han.

- Det gik fint i Davis Cup-kampene mod Tyrkiet og Puerto Rico. Jeg tabte den første mod Tyrkiet og vandt den anden og vandt begge kampe mod Puerto Rico. Jeg startede året med en turnering i Kroatien, men så blev der lukket ned. Jeg har dog fået god hjælp til at finde de private baner, hvor jeg kan træne, siger han.

Han har som altid sin mor med som støtte i Give. Hun støtter ham i tykt og tyndt og er altid ved hans side. Det var hun også ved sæsonfinalen i London.

- Det var en fantastisk oplevelse for mig. Jeg mødte alle dem, jeg kun kendte fra fjernsynet, og fik lov at spille med dem. Allerbedst kom jeg ud af det med Tsitipas, der endte med at vinde turneringen i London. Det er noget, der giver selvtillid, og det gav mig også boldsikkerhed at træne med verdens otte bedste spillere, siger Holger Rune.

Han er kommet til at elske Give.

- De blev dansk mestre, og vi var de eneste, der slog dem på vejen mod DM, og nu tager de initiativet til denne turnering. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Holger Rune, der havde sin træner Lars Christensen fra Helsingør med til onsdagens træning i Give.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce