Annonce
FERIE I DANMARK

Landets første glamping-site ligger på Langeland:  Hollandsk par skiftede autocamper ud med luksus-gårdferie 

I slutningen af april er Tiki Camp klar til deres anden sæson. - Første sæson gik overraskende godt i forhold til, at der ikke var nogen, der kendte til os. De fleste bookinger, vi får, kommer fra folk, der har hørt andre tale godt om dem. Der kommer mange fra København og Holland, fortæller Nicki Dreyer. PR-foto
Efter at have kørt Europa tyndt i en autocamper med navnet Hank the Hymer, forelskede Tirza Snip og Nicki Dreyer sig i et bindingsværkshus på Langeland, hvor de forrige sommer skabte Tiki Camp: en blanding af økologisk gårdferie og luksuscamping. Nu kommer verden til dem og ikke omvendt.

Hank the Hymer har kørt Europas lande- og motorveje tynde. Men ikke alene.

For han er en autocamper. Derfor i selskab med de to ejere, Tirza Snip og Nicki Dreyer.

Det rejseglade par er fra Holland og rejste rundt i Europa med det mål at finde et sted at slå sig ned. Begge havde de arbejdet i tv-branchen i Amsterdam, nærmere bestemt MTV Comedy Central, i 15 år. Det var også her, de mødte hinanden.

- Vi havde begge en drøm om, at vi gerne ville leve anderledes, fortæller Nicki Dreyer nu her halvandet år efter, at parret har fundet deres drømmested og permanent har parkeret Hank the Hymer.

Deres faste base er nu et bindingsværkshus i Tranekær på Langeland. Og det er ikke kun deres eget sted. For på den adresse har de etableret landets første glamping-site med navnet Tiki Camp.

Glamping er en sammentrækning af ordene glamourous og camping, der betyder luksuscamping. Tiki Camp er Danmarks første af sin slags med plads til 25 gæster. Der er fem store telte af kanvasstof. Indenfor er der senge, møbler og brændeovn. Udenfor kan man sidde og lave mad rundt om et bålsted.

- Vi kan godt lide, det er komfortabelt og ser hyggeligt ud, så man føler sig hjemme. Derfor er Tiki Camp et glamping-site, men det er hovedsageligt eco farming - altså naturen og vores gård - som vi brænder for. Vi ønsker at formidle bæredygtighed til vores gæster, for når man rejser, er man mere åben over for nye ting og har tid til at reflektere over sit liv, og hvordan man lever det. Her har vi mulighed for at inspirere folk til at tænkte over deres forbrug og hverdag, fortæller Tirza Snip.

Et af teltene i Tiki Camp set indefra. PR-foto

Grøntsager, høns og kælegrise

I Tiki Camp kan gæsterne gå på opdagelse og smage på grøntsager i en køkkenhave, som de kan tilberede måltider af. De produkter, de ikke selv dyrker, får de fra producenter, der er økologiske, fair trade-certificerede eller lokale.

- Vi samarbejder med de lokale, blandt andre fødevareproducenter og kunstnere. Vi kender de mennesker, vi køber af, fortæller Nicki Dreyer.

For eksempel er madrasser, dyner og puder 100 procent økologiske fra det danske Cocoon Company. Og så giver Tiki Camp 10 procent rabat til de gæster, der ankommer med offentlig transport, cykel eller på gåben.

På campen er der også to hunde, 10 får, to katte, tre kælegrise og 10 høns.

- Børnene er virkelig begejstrede over, at de kan hente æg ved hønsene og spise dem bagefter, fortæller Tirza Snip og tilføjer:

- Stemningen er dejlig. I det hele taget er stedet et afslappende og sikkert sted for børn, så forældrene har også en god chance for at slappe af.

Selv bor Tirza Snip og Nicki Dreyer i et bindingsværkshus i Tiki Camp. Det er ikke usædvanligt, at børnene, der bor i campen, banker på og stiller spørgsmål. Parret holder af kontakten til gæsterne, som sidste sommer hovedsageligt kom fra København og Holland. Derudover har de unge rejsende fra hele verden boende. De hjælper med at passe farmen for kost og logi igennem woofing, der er et globalt netværk. Så selv om parret har byttet rejselivet ud med en fast base, har de ikke udlængsel.

- Vi elsker stadig at rejse. Men i stedet for at tage ud i verden, kommer den nu til os, fortæller Nicki Dreyer.

Indehaverne Nicki Dreyer (t.v.) og Tirza Snip (t.h.) af Tiki Camp på Langeland og caféen Little Local i Svendborg. PR-foto
Annonce

Hvorfor lige Langeland?

Et spørgsmål, der brænder sig på, er, hvorfor Tirza Snip og Nicki Dreyer af alle steder i Europa valgte at slå sig ned på Langeland?

- Lande som for eksempel Spanien og Portugal er også flotte, men der er for varmt for os. Og som to kvinder, der danner par, er mange lande stadig lidt konservative. Vi føler os hjemme i de nordiske lande, forklarer Nicki Dreyer.

Men at valget endte med Danmark, var faktisk et tilfælde. Mens de to rejste omkring i Europa, googlede de ejendomme og faldt i den forbindelse for et bindingsværkshus på Langeland.

- Det var det hus, der fik os til at køre til Danmark. Det var smukt. Vi blev forelsket i ejendommen og Svendborg, som ligger tæt på, med et rigt kulturliv. Når vi har rejst, har vi altid godt kunnet lide danskerne. Alle de ting tilsammen fik os til at vælge Sydfyn.

I slutningen af april åbner Tirza Snip og Nicki Dreyer for Tiki Camps anden sæson. De har allerede modtaget en del bookinger til juli.

I januar overtog parret desuden en café i Svendborg, som også bygger på principper om bæredygtighed. Her byder de både på kaffe, mad og mulighed for at købe lokale produkter. Little Local er navnet på caféen. De to kvinder har ikke et øjeblik fortrudt, at de forlod deres karrierer i Amsterdam.

- Vi er meget glade for både vores café og for Tiki Camp. Vi lever mere bæredygtigt nu. Det vil vi fortsætte med, fortæller Tirza Snip.

Også autocamperen Hank the Hymer, som de to rejste rundt i Europa med, har fundet sig godt til rette i det sydfynske. Han fungerer nu som Tiki Camps sjette overnatningsmulighed.

Tiki Camp

Tiki Camp er en blanding af økologisk gårdferie og luksuriøs camping på landet, som går under betegnelsen glamping (en sammentrækning af ordene glamorous and camping)

Tiki Camp ligger på Langeland og åbnede i foråret 2019.

Her kan man vælge mellem tre typer ophold: Tiki Farm, Tiki Camp og Eco Travel.

Der er forskellige telte. Det største, Bell Tent Large, har plads til fire personer og koster 1200 kroner for en overnatning.

Sæsonen begynder i slutningen af april og varer til slutningen af september.

Indehaverne er to hollandske kvinder, Nicki Dreyer og Tirza Snip, der i forbindelse med en rejse rundt i Europa faldt over det sydfynske område.

De har også åbnet en café, Little Local, i Svendborg.

Adresse: Klavsebøllevej 16, 5953 Tranekær.

Læs mere på hjemmesiden www.tikicamp.com.

Tiki Camp ligger i Tranekær på Langeland. I bindingsværkhuset bor Nicki Dreyer og Tirza Snip. PR-foto
I Tiki Camp er der både høns, hunde, katte og grise. PR-foto
Minigrise i Tiki Camp. PR-foto
Unge gæster i Tiki Camp. PR-foto
Hank the Hymer er navnet på den autocamper, som Tirza Snip og Nicki Dreyer har rejst Europa rundt i. Nu er den indrettet som overnatningssted i Tiki Camp. PR-foto
Annonce
Fredericia For abonnenter

Autocampere overnatter på Østerstrands p-plads: Må man det, spørger læser

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Mærker stor fredericiansk interesse, men: Is-entusiaster må vente lidt endnu

Fredericia For abonnenter

Ugens udvalgte: Ferien er over os - lidt endnu

Fredericia

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Alarm 112

Designlampe og kontantbeløb stjålet: Politiet advarer om flere indbrud i ferien og beder folk kigge over naboens hæk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Rømø: Stranden er ét stort aktivitetscenter, men der er også en masse at foretage sig lidt længere væk - få de gode tip her

Fredericia

Omdiskuteret butik lukket: Den er solgt, siger ejer

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

FC Fredericia

FC Fredericia kom torsdag tættere på en komplet trup - men der mangler stadig spillere

Fredericia For abonnenter

Vaccination af børn i fuld gang: 12-15 årige i Fredericia mødte frem til pop up stik mod corona

Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Annonce