Annonce
Erhverv

Hos Proces Engineering vil de hellere ansætte nogle flere end arbejde over

For tredje år i træk har ingeniørvirksomheden Process Engineering udnævnt til gazelle-virksomhed af Børsen. Det glæder direktør og grundlægger Poul Bernstorff Jakobsen, som mener, vækst er vigtigere en en Mercedes i garagen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Virksomheden er for tredje gang kåret som gazelle-virksomhed af Børsen.

Fredericia: For tredje år i træk er konsulentvirksomheden Process Engineering kåret som gazelle-virksomhed af avisen Børsen. For Process Engineerings direktør og grundlægger er vækst vigtigere end at have en Mercedes stående i garagen. Ingeniørvirksomheden leverede en firdobling af sit seneste regnskab.

- Tidligere har jeg haft det ambivalent med gazellekåringerne, fordi jeg synes, der gik lidt inflation i dem, når det også tæller, hvis du fordobler en lav omsætning. Men gennem årene har jeg lært at se værdien heri. Det vigtigste er, at vi som virksomheder bliver ved med at geninvestere og skabe vækst. I princippet er det ligegyldigt, om overskuddet er så stort, at man har en Mercedes stående hjemme i garagen. Det kommer ikke andre end én selv til gode. Kontinuerlig vækst skaber til gengæld nye job, siger direktør Poul Bernstorff Jakobsen.

Medarbejderstaben er vokset fra 35 ansatte i 2013 til 80 i dag, hvilket skyldes en vækststrategi, som blev sat i værk i 2013. Ved udgangen af 2018 forventer virksomheden at have 100 medarbejdere.

Annonce

Vi arbejder 37 timer om ugen. Vi vil hellere ansatte nogle flere folk

Poul Bernstorff Jakobsen

De er også udnævnt:

Hansen EL: Virksomheden er udnævnt i 2010, 2016 og 2017. Virksomheden leverer og servicerer eltekniske løsninger og har omkring 20 ansatte, hvoraf de seks er elektrikerlærlinge. - Vi har lige underskrevet kontrakt med nummer seks. Det er det højeste antal, vi har haft. Vi føler, man har et ansvar for at uddanne lærlinge, siger indehaver Ove B. Hansen, der grundlagde Hansen EL i 2005.Skafte A/S: Udnævnt for første gang. Virksomheden leverer specielle rørsystemer til fjernvarme-, kemi-, olie- og medicinalindustrien. Der er seks ansatte, og virksomheden har blandt andre Det Danske Forsvar og Novo Nordisk som kunder. - En af grundene til vores vækst er nok, at vi har et højt serviceniveau og leverer dag til dag. Det hører vi i hvert fald, når vi er ude, fortæller indehaver Per Skafte, som grundlagde virksomheden i 2008.

Vil hellere ansætte end have overarbejde

Ifølge Poul Bernstorff Jakobsen er virksomhedens nuværende størrelse også med til at skabe øget interesse fra kunderne.

- Generelt har de i vores branche fået øjnene op for os, fordi vi er en af de største. Vi får lov at byde på opgaver, som vi ikke gjorde før, fordi vi er omkring 80 mand nu, forklarer han.

Eftersom virksomheden beskæftiger sig med konsulentarbejde indenfor procesindustrien, er omsætning lig med antallet af medarbejdere. Dog ønsker Poul Bernstorff Jakobsen ikke, at hans ansatte har en masse overarbejde.

- Vi arbejder 37 timer om ugen. Vi vil hellere ansatte nogle flere folk. Foreløbig kan vi se, vores ordrebog er pænt fyldt op. Vi har budt på flere projekter, og falder de ud til vores fordel, skal vi ud og ansætte flere, siger han.

Process Engineering deltager også i Ernst & Youngs "Entrepreneur of the year.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce