Annonce
Kultur

Host og hak er velkommen - lungekoret vokser støt

Når lungekoret øver hver fredag, bliver der brugt en god portion tid på at varme op. Det er blandt andet også for, at deltagerne får en større bevidsthed om, hvad muskulaturen har af betydning for vejrtrækningen. Dirigent Louise Sletting Hvilborg har også været på kurser for at lære mere om, hvad det vil sige eksempelvis at have KOL eller astma. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Lungekoret i Fredericia er det eneste af sin slags i byen, og det er Louise Sletting Hvilborg, der fører koret an. Hun stiler efter, at lungekoret skal optræde et par gange årligt.

Annonce

1) Et kor for alle

Lungekoret henvender sig primært til borgere, der har udfordringer med luften. Deltagerne på holdet lider blandt andet af KOL og/eller astma, og her bliver der ikke kigget skævt til en, hvis han eller hun bliver nødt til at få hostet igennem, holde en pause eller tage et sug af en astmaspray. Her er plads til alle, uanset hvad de fejler.

2) Fra seks til 22

I efteråret 2016 blev lungekoret etableret på Den Kreative Aftenskole i Fredericia. Dengang var der omkring seks deltagere på holdet. I dag hedder det tal 22, og det er både mænd og kvinder. Især blandingen af køn giver en bredere lyd, ifølge dirigenten. Sæsonen følger den almindelige skoleferie.

3) Vil du med?

Lungekoret øver hver fredag fra 10.30 til 12.00, og du behøver ikke at være en øvet sanger for at være en del af koret. Der bliver primært sunget sange fra Højskolesangbogen, og så er der en god blanding af gamle, kendte og nyere musikstykker. Det er ofte deltagerne, der byder ind med sange, der skal synges. Der synges både en- og flerstemmigt.

4) Altid opvarmning

Der bliver brugt lang tid på opvarmning og vejrtrækningsøvelser. Det er der nu ikke noget usædvanligt i for dirigenten. Hun træner lungekoret på samme måde, som hun træner sine øvrige kor. Derfor bruger hun heller ikke ressourcer på at få deltagerne til at fortælle, hvad de fejler, eller hvorfor de kommer, når de dukker op første gang. Det koster 400 kroner halvårligt at synge med i lungekoret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Louises veninde har uhelbredelig kræft: Så længe dit hjerte slår – så tag ingenting for givet

Annonce